Orbán: még egy kerítéssort építünk
Magyarország egy olyan masszívabb védelmi rendszert épít a déli határon, amely akár több százezer ember megállítására is kész.
2016. augusztus 26. 08:09

Ezt jelentette ki a miniszterelnök a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában.

Megemeljük a kalapot a riói olimpiára kijutott magyar versenyzők előtt, függetlenül attól milyen helyezést értek el, az aranyosaink előtt pedig fel is dobáljuk azt – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth Rádió péntek reggeli műsorában. A világverseny után ugyanakkor kötelező mérleget is készíteni, és előre gondolkodni is, ráadásul nem négy, hanem legalább 12 évre, szem előtt tartva a demográfiai szempontokat is. Ma egyre több sportolási lehetőség, és lassan eljutunk odáig, hogy nemcsak az élsportban mutassunk fel kiváló eredményeket, de sportos nemzet is legyünk.

A magyar olimpia rendezési esélyei ugyanakkor egyelőre mérsékeltek, hiszen, ahogyan ez Rióban is világosan kiderült, három Góliáttal kell megküzdenünk nekünk, Dávidnak. Nagyon fontos lenne ugyanakkora lehetőség, mert hatalmas gazdasági esélyeket adhat. Bár Budapestre már most is a fél világ kíváncsi, még nagyon komoly fejlesztésekre lenne szükség, ráadásul – tette hozzá Orbán Viktor – ezek az olimpia nélkül is kellenek, így nem az a kérdés, miért rendezzünk, hanem, hogy miért ne rendezzünk olimpiát.

A tervezett ausztriai szükségállapotról a miniszterelnök azt mondta, Magyarországra biztosan nincs kit visszatoloncolni, hiszen rajtunk keresztül egy lélek sem megy át, az osztrákoknak inkább azon kell elgondolkodniuk, hol húzzanak kerítést, a határt ugyanis plüss állatokkal és virággal nem lehet megvédeni. A legegyszerűbb a magyar-szerb és a magyar horvát határt lenne védeni, de a szerb-macedón határon is elkél a szigorúság, ide azonban már európai segítség kell – tette hozzá.

Ha egyébként a migránsok a fellebbezésüket – a korábbi magyar javaslatnak megfelelően – zárt táborban várhatnák meg, nem jöhetne senki – hangsúlyozta a miniszterelnök. A biztonsággal ugyanis nem lehet játszani, a bevándorlás és a terrorizmus közt ugyanis már már egyértelmű az összefüggés, ezért is döntött a kormány a határvadász egységek bővítéséről, és arról, hogy még egy, masszívabb kerítéssort fogunk felhúzni déli határainkon – jelentette be a kormányfő a Kossuth Rádió péntek reggeli műsorában. Ami most kockán forog Európa és Magyarország jövője – emelte ki Orbán Viktor -, feleségeink, lányaink biztonságáról szól, ezért a magyaroknak határozott nemet kell mondaniuk Brüsszelnek, hogy életformájukat megőrizhessék.

A kedvező magyar makroszámok kapcsán a miniszterelnök a 180 percben azt emelte ki: a munkanélküliségi mutatóink mostanra olyan kedvezőek, közel állunk ahhoz, hogy mindenki dolgozhasson, miközben folyamatosan nőnek a bérek, és az országot, bár belső tartalékok még vannak, már a munkaerőhiány jellemzi.

Kossuth Rádió/180 perc
 • Kártérítést a hungarocídiumért
  Vétkesek közt cinkos, aki néma – idézhetnénk Babitsot, de Brüsszelben ez is kárörvendő röhögést váltanak ki az ottani rasszista hungarofóbokból. Ezért is kell kártérítést követelnünk, tehát követelnünk kell a kártérítést a hungarocídiumért.
 • „Késelés történt, agyonlőtték a gyanúsítottat”
  A „politikai korrektség” pszichoterrorja hatott. Egy újságíró agya áldozatul esett: meghibbant attól a megfeleléskényszertől, amelyet környezete kialakított benne. Nem merte leírni azt, hogy a tettes, a bűnöző, a terrorista.
 • Semjén: Mindszenty József életpéldája erkölcsi iránytű
  Mindszenty József hercegprímás, szent életű és vértanúsorsú bíboros életpéldája erkölcsi iránytű volt életében és napjainkban is az - hangoztatta Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes csütörtökön Zalaegerszegen, a Göcseji Múzeum új épületszárnyának alapkőletételi ünnepségén.
 • Áder: jól kezeltük a járványt
  Magyarország és Szlovénia a lakosságszámához viszonyítva a legjobban teljesítők közé tartozik az Európai Unióban a koronavírus-járvány kezelésében, mind a megbetegedések, mind az elhalálozások alacsony száma alapján - mondta Áder János köztársasági elnök csütörtökön Budapesten.
 • A demokraták nagy novemberi szocialista forradalmat álmodnak
  Szocialista forradalomra készül a Demokrata Párt, írja új könyvében a jobboldali Breitbart szerkesztője. Joel Pollak szerint az utcai zavargások csak az első lépései annak a folyamatnak, amivel Trump ellenzéke magához ragadná a hatalmat.
MTI Hírfelhasználó