Teleki Pálra emlékeznek holnap Balatonbogláron
Teleki Pál halálának 75. évfordulója alkalmából, a miniszterelnök munkásságára, szellemiségére és lengyelekért tett fáradhatatlan munkájára emlékeznek.
2016. július 29. 12:25

A Nemzeti Fórum, az Ifjú Konzervatívok a Nemzetért (IKON) és a lakiteleki Népfőiskola Csengey Dénes Vándoregyetemének szervezésében, 2016. július 30-án (szombaton) 13.00 órakor Teleki Pál Emlékkonferenciát tartanak.

Teleki Pál halálának 75. évfordulója alkalmából, a miniszterelnök munkásságára, szellemiségére és lengyelekért tett fáradhatatlan munkájára emlékeznek Balatonbogláron a Fischl-házban.

Köszöntőt mond: Mészáros Miklós, Balatonboglár polgármestere. Az emlékkonferencián előadást tart: Lezsák Sándor, a Magyar Országgyűlés alelnöke; Szalai Attila diplomata, a Rendszerváltás Történetét Kutató Intézet és Archívum (RETÖRKI) külsős munkatársa; Grzegorz Łubczyk diplomata, Lengyelország volt nagykövete; Dr. Molnár Imre, a Pozsonyi Magyar Intézet igazgatója; Dr. Rónayné Slaba Ewa Maria, az Országos Lengyel Kisebbségi Önkormányzat elnöke; Kiss Gy. Csaba, a Varsói Magyar Tanszék professzora, a RETÖRKI külsős munkatársa; Latala-Ziêba Lucyna, a Piwnicznai Lengyel–Magyar Társaság elnöke; Nagy Dóra, az IKON elnöke. A konferencián részt vesznek az egykori boglári Lengyel Gimnáziumban tanuló diákok.

A konferenciát megelőzően 2016. július 30-án (szombaton) 10.00 órakor Teleki Pál szobránál (Templom u. 1.) Lezsák Sándor, a Magyar Országgyűlés alelnöke vezetésével néma főhajtással tisztelgnek a miniszterelnök emléke előtt és elhelyezik koszorúikat.

gondola
  • Orbán: háborús veszélyhelyzetet hirdet a kormány
    "Látjuk, a háború és a brüsszeli szankciók hatalmas gazdasági felforduláshoz és drasztikus áremelkedésekhez vezettek. A világ egy gazdasági válság küszöbén áll. Magyarországnak ebből a háborúból ki kell maradnia és meg kell védenie a családok anyagi biztonságát" - jelentette ki a miniszterelnök.
  • Megalakult az ötödik Orbán-kormány
    Megalakult az ötödik Orbán-kormány - Novák Katalin köztársasági elnök átiratát a miniszterek kinevezéséről az Országgyűlés keddi ülésén ismertették.
  • Ne kerüljön napirendre a szankciós javaslat az ET ülésén
    Orbán Viktor miniszterelnök azt javasolja az Európai Tanács elnökének, Charles Michelnek, hogy ne kerüljön napirendre a testület következő, május végi ülésén az Európai Bizottság 6. szankciócsomagra vonatkozó, Oroszországgal szembeni javaslata.
MTI Hírfelhasználó