Az illegális migráció veszélyes a nők számára
A migrációs hullám kezdete óta ugrásszerűen megemelkedett a nők elleni zaklatások száma Európában, a magyar nőket és gyerekeket azonban nem tehetjük ki ennek a veszélynek, ezért meg kell állítani az illegális bevándorlást – jelentette ki Novák Katalin.
2016. július 26. 13:11

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyekért felelős államtitkára közölte: eddig sikerült ettől a veszélytől megóvni a magyar nőket és gyerekeket, és emellett a jövőben is elkötelezett a kormány. – Az októberi népszavazáson a magyar emberek – a többi európai országhoz képest kivételes módon – elmondhatják a véleményüket az illegális bevándorlásról, és felhatalmazást adhatnak a magyar kormánynak arra, hogy még határozottabban tudjon fellépni a migrációval és a Brüsszel által tervezett kényszer-betelepítési kvótával szemben – szögezte le.

Mint mondta: a nők ellen elkövetett legtöbb cselekmény Németországban történt, tavaly szilveszterkor Kölnben, Stuttgartban és Hamburgban migránsok tömegesen követtek el szexuális zaklatást nők ellen. – Azóta is szaporodnak az olyan esetek, amikor nőket ér valamilyen támadás és az elkövetőkről kiderül, hogy „migrációs háttérrel” rendelkeznek – tette hozzá. Hangsúlyozta: még a Német Szövetségi Bűnügyi Hivatal is elismerte, hogy van összefüggés a szexuális támadások és az illegális bevándorlás között.

Az államtitkár közölte azt is: az ugrásszerű emelkedés a terrorcselekményekre is igaz. Emlékeztetett: tavaly január, a Charlie Hebdo szerkesztősége elleni támadás óta olyan terrorcselekmények történnek, amelyekről rendre kiderül, hogy az elkövetők illegális bevándorlók voltak vagy migrációs háttérrel rendelkeztek.

Arra a kérdésre, a bevándorlás kezdete óta hány nőt zaklattak Magyarországon, Novák Katalin azt mondta: itthon nem jellemzőek egyelőre ezek az esetek, éppen ezért lépett fel a kormány eddig is határozottan az illegális bevándorlás ellen. A magyar nőkkel szemben magyar férfiak által elkövetett kapcsolati erőszak ellen nagyon határozott eszközökkel lép fel a kormány, így önálló büntetőjogi tényállás lett a kapcsolati erőszak.

magyaridok.hu
 • A szélsőbaloldal új fasizmusa
  József Attila a kommunizmust szapulta, Trump most az úgynevezett „liberalizmus” – neveztessék éppen „neoliberlizmusnak” vagy cinikus hazugsággal „neokonzervativizmusnak” – rombolása ellen próbálja megvédeni hazáját. A gyökér azonos.
 • Kártérítést a hungarocídiumért
  Vétkesek közt cinkos, aki néma – idézhetnénk Babitsot, de Brüsszelben ez is kárörvendő röhögést váltanak ki az ottani rasszista hungarofóbokból. Ezért is kell kártérítést követelnünk, tehát követelnünk kell a kártérítést a hungarocídiumért.
 • Karácsonyék pénzt kínálnak a klímaügyi szeánszokért
  Klímaüggyel házal a Soros György-féle Open Society Foundation (Nyílt Társadalom Alapítványok) által támogatott Foundation for Development of Democratic Rights (DemNet Hungary) részvételével a Karácsony Gergely vezette fővárosi önkormányzat tízezer budapestinél. A Belügyminisztérium nyilvántartása alapján véletlenszerűen kiválasztott lakosoknak küldenek levelet, és az érdeklődők közül kiválasztott ötven embernek negyvenezer forintot kínálnak a részvételért.
 • Nagyot tévedett Dobrev Klára
  Fej fej melletti küzdelmet vizionált Dobrev Klára egy Népszavában megjelent interjúban a Fidesz–KDNP és az ellenzék között, elmondható azonban, hogy Gyurcsány Ferenc felesége téved – jelentette ki a lapunknak készített elemzésében Nagy Dániel, a Nézőpont Intézet közvélemény-kutatási igazgatója. Hozzátette: mivel az ellenzéki tábor nem egységes, ezért számos szavazót veszíthetnek a baloldali pártok azok közül, akik a közös listából nem kérnek.
 • Az apokalipszis négy lovasa
  A nyílt társadalom ideológiái: a kommunizmus, a liberalizmus, a globalizmus és a rasszizmus.
MTI Hírfelhasználó