Jól működik a tranzitzóna a déli határon
A magyar határzár teljes a déli határon, a hatóságok pedig példásan dolgoznak – mondta Kósa Lajos, az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottságának fideszes elnöke a bizottság kihelyezett ülése után, Röszkén. Hozzátette: a tranzitzóna olyan jól működik, hogy a svéd és finn hatóságok is tanulmányozzák már a működését.
2016. július 18. 17:13

Megjegyezte: a migránsok 95 százaléka nem együttműködő. Sokan eltitkolják, hogy van személyazonosító okmányuk, többségük pedig hamis adatokat ad meg, például arról, hogy honnan származik.  A bizottsági elnök azt is mondta: a tranzitzónában megjelentek 70 százalékát már regisztrálták valamely uniós tagállamban, vagyis ezeket a kérelmeket ezen országokban kellene elbírálni. Kósa Lajos megköszönte a határon dolgozók munkáját, akik, mint fogalmazott, példásan dolgoznak.

MTI
  • Hadházy Ákos körül elfogyott a levegő
    Már a baloldal sem kér a botrányhősből, aki egyéniben mindeddig csúfos kudarcot vallott, csak listáról jutott be az Országgyűlésbe.
  • 340 millió keresztényt üldöznek a világon
    Drámai kép rajzolódik ki az Open Doors keresztény emberi jogi szervezet tavalyi évet áttekintő jelentéséből, melyet január 13-án mutattak be az olasz képviselőházban.
  • Armin Laschetet választották meg a CDU elnökének
    Armin Laschet, Észak-Rajna–Vesztfália miniszterelnökének győzelmét hozta a német Kereszténydemokrata Unió (CDU) tisztújító, online kongresszusa. Laschet borítékolhatóan CDU-elnök lesz, ám közel sem biztos, hogy ő váltja majd Angela Merkelt a kancellári székben az őszi szövetségi parlamenti választásokat követően.
MTI Hírfelhasználó