A fideszesek lelövésére buzdított az egyik résztvevő
Annak ellenére, hogy demokratikus párbeszédre szólítottak fel a szárszói piknik résztvevői, akadt, aki a kormánypárti politikusok lelövésére buzdított. Az ellenzéki politikusok azóta elhatárolódtak az egyik meghívott kijelentésétől. Mint ismert, a balliberális ellenzék a hétvégén tartotta az idei szárszói találkozót, immár 15. alkalommal.
2016. június 21. 10:45

Ezek nem politizálnak, hanem lopnak. A Fidesz egy korrupt bagázs – jelentette ki az immár tizenötödik alkalommal megrendezett szárszói pikniken Juhász Péter. Az Együtt alelnöke a Népszabadság tudósítása szerint úgy folytatta gondolatmenetét a szokásokhoz híven a Farkasházy Tivadar nyaralójának kertjében megrendezett eseményen: „nyulakkal állunk szemben, akik tigrisnek álcázzák magukat”. A közönségből ekkor valaki megkérdezte, hogyan lehet tigrissel szakmai párbeszédet folytatni, amire jött szintén a hallgatóságból a válasz: „Sehogy, le kell lőni!”

A helyszínen ettől a mondattól Juhász Péter nem határolódott el, ugyanakkor a Népszabadság azt írta, hogy Gulyás Márton balliberális aktivista ezen felháborodott, mint fogalmazott: erőszakmentesen kell leváltani a kormányt. Juhász Péter tegnap kérdésünkre írásban válaszolt: „Növényt és állatot sem bántanék, nemhogy embert. Elhatárolódom minden, erőszakra buzdító kijelentéstől. Erőszakmentesen fogjuk megdönteni Orbán hatalmát, visszaállítjuk a jogállamot, és elszámoltatjuk a fideszes oligarchákat” – fogalmazott.

Az eseményen részt vett Kovács László, a Magyar Szocialista Párt volt elnöke, egykori külügyminiszter, korábbi uniós biztos, aki a Magyar Időknek elmondta: az utolsó sorban ült, a nyúl és tigris hasonlatra emlékszik, mert azt Juhász Péter a színpadon, a mikrofonba mondta, de a közönségből érkezett bekiabálást nem hallotta. – Én biztos, hogy soha nem mondtam volna ilyet, lehet, hogy ezt a bekiabáló viccnek szánta, de akkor ez egy nagyon rossz poén volt – tette hozzá.

A Demokratikus Koalíció több politikusa is ellátogatott a szárszói piknikre. Gréczy Zsolt, a párt szóvivője a magyar Idők kérdésére azt mondta, ő nem volt ott az eseményen, tőlünk értesült a hírről is. – Ha ez megtörtént, nem értek vele egyet, a Fideszt választáson kell legyőzni, és le is lehet győzni – fogalmazott. A Lehet Más a Politika álláspontját is szerettük volna megtudni a bekiabálásról, ám sajtóosztályuk azt közölte: köszönik a megkeresést, de nem kívánnak élni a lehetőséggel.

Kósa Lajos, a Fidesz frakcióvezetője úgy reagált a szárszói találkozón történtekre, hogy Farkasházy Tivadar újra meghirdette a nagy ellenzéki összeborulást, ahol semmiféle elv nem számít, csak a hatalom megszerzése, bármi áron. Hozzátette: már nem is akarják magukat függetlennek álcázni bizonyos résztvevők, mint például Pukli István vagy Sándor Mária, akik eddig a szakmai elhivatottságukat hangoztatták – emelte ki a kormánypárti politikus.

magyaridok.hu
 • Tusványos örvényei
  Három év nagy idő, három esztendős szünet nagy hiány. De most végre ismét összejött Tusványos, térségünk mára már talán legfontosabb nyári szellemi műhelye. Összejött és robbant is egy hatalmasat.
 • A szerencsétlen lord major
  A főpolgármester eddigi politikai és szakmai tevékenységét lassan ideje lenne már komolyabb elemzés alá vetni, de most arra fókuszálunk, hogy az elmúlt hónapokban négyszer is arcul csapta a budapestieket.
 • Az év vége előtt lezárulhat a feltételességi eljárás
  Ha a kormány az általa tett vállalásokat teljesíti, akkor a feltételességi eljárás még az év vége előtt lezárulhat és Magyarország forrásvesztés nélkül léphet át a 2023-as esztendőbe - mondta az igazságügyi miniszter az Európai Bizottsággal való megegyezés érdekében szükséges, az európai uniós költségvetési források felhasználásának ellenőrzéséről szóló törvényjavaslatok parlamenti vitájában, hétfőn este.
 • Nemzetek Ligája – Csoportmásodik a Rossi-legénység
  A magyar labdarúgó-válogatott a Puskás Arénában 2-0-s vereséget szenvedett az Európa-bajnok olasz csapattól a Nemzetek Ligája 6., zárófordulójában, így az A divízió 3. csoportjának második helyén zárta a sorozatot.
 • Orbán Viktor gratulált az olasz jobboldali vezetőknek
  A megszokott diplomáciai, udvariassági formuláknál jóval intenzívebb kommunikáció zajlik Orbán Viktor miniszterelnök és a várhatóan kormányt alakító olasz jobboldali pártok vezetői között; a vasárnapi parlamenti választás óta több üzenet-, illetve levélváltás is történt a magyar és az olasz partnerek között – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát irányító helyettes államtitkár hétfőn.
MTI Hírfelhasználó