A fideszesek lelövésére buzdított az egyik résztvevő
Annak ellenére, hogy demokratikus párbeszédre szólítottak fel a szárszói piknik résztvevői, akadt, aki a kormánypárti politikusok lelövésére buzdított. Az ellenzéki politikusok azóta elhatárolódtak az egyik meghívott kijelentésétől. Mint ismert, a balliberális ellenzék a hétvégén tartotta az idei szárszói találkozót, immár 15. alkalommal.
2016. június 21. 10:45

Ezek nem politizálnak, hanem lopnak. A Fidesz egy korrupt bagázs – jelentette ki az immár tizenötödik alkalommal megrendezett szárszói pikniken Juhász Péter. Az Együtt alelnöke a Népszabadság tudósítása szerint úgy folytatta gondolatmenetét a szokásokhoz híven a Farkasházy Tivadar nyaralójának kertjében megrendezett eseményen: „nyulakkal állunk szemben, akik tigrisnek álcázzák magukat”. A közönségből ekkor valaki megkérdezte, hogyan lehet tigrissel szakmai párbeszédet folytatni, amire jött szintén a hallgatóságból a válasz: „Sehogy, le kell lőni!”

A helyszínen ettől a mondattól Juhász Péter nem határolódott el, ugyanakkor a Népszabadság azt írta, hogy Gulyás Márton balliberális aktivista ezen felháborodott, mint fogalmazott: erőszakmentesen kell leváltani a kormányt. Juhász Péter tegnap kérdésünkre írásban válaszolt: „Növényt és állatot sem bántanék, nemhogy embert. Elhatárolódom minden, erőszakra buzdító kijelentéstől. Erőszakmentesen fogjuk megdönteni Orbán hatalmát, visszaállítjuk a jogállamot, és elszámoltatjuk a fideszes oligarchákat” – fogalmazott.

Az eseményen részt vett Kovács László, a Magyar Szocialista Párt volt elnöke, egykori külügyminiszter, korábbi uniós biztos, aki a Magyar Időknek elmondta: az utolsó sorban ült, a nyúl és tigris hasonlatra emlékszik, mert azt Juhász Péter a színpadon, a mikrofonba mondta, de a közönségből érkezett bekiabálást nem hallotta. – Én biztos, hogy soha nem mondtam volna ilyet, lehet, hogy ezt a bekiabáló viccnek szánta, de akkor ez egy nagyon rossz poén volt – tette hozzá.

A Demokratikus Koalíció több politikusa is ellátogatott a szárszói piknikre. Gréczy Zsolt, a párt szóvivője a magyar Idők kérdésére azt mondta, ő nem volt ott az eseményen, tőlünk értesült a hírről is. – Ha ez megtörtént, nem értek vele egyet, a Fideszt választáson kell legyőzni, és le is lehet győzni – fogalmazott. A Lehet Más a Politika álláspontját is szerettük volna megtudni a bekiabálásról, ám sajtóosztályuk azt közölte: köszönik a megkeresést, de nem kívánnak élni a lehetőséggel.

Kósa Lajos, a Fidesz frakcióvezetője úgy reagált a szárszói találkozón történtekre, hogy Farkasházy Tivadar újra meghirdette a nagy ellenzéki összeborulást, ahol semmiféle elv nem számít, csak a hatalom megszerzése, bármi áron. Hozzátette: már nem is akarják magukat függetlennek álcázni bizonyos résztvevők, mint például Pukli István vagy Sándor Mária, akik eddig a szakmai elhivatottságukat hangoztatták – emelte ki a kormánypárti politikus.

magyaridok.hu
  • Demokráciaexport után iszlámexport várható világszerte
    Dinamikus Egyesült Államokra lenne szükség. Ehhez képest a jelenlegi elnök csupán egy videóüzenetben emlékezett meg a húsz évvel ezelőtti tragédiáról. Mert így nem veszítette el a beszéd fonalát. Nem tévesztette össze az országokat. Vagy ne adj Isten, nem aludt el.
  • Átadták az újjáépült Lovardát a budai Várban
    Ünnepélyes keretek között átadták az újjáépült Lovardát a Budavári Palotanegyedben pénteken, a kulturális örökség napjai rendezvénysorozat országos megnyitóján, amelyen bejelentették a szellemi kulturális örökség nemzeti jegyzékének új elemeit is.
  • Tehetséggel, akarattal és hittel sikeres lesz az újrakezdés
    Ésszel, tehetséggel, akarattal és hittel "nemcsak a járványt győzzük le, de az újrakezdés sikere sem marad el" - hangoztatta a köztársasági elnök pénteken Budapesten, amikor a Sándor-palotában fogadta a Magyarország Barátai Alapítvány tagjait.
MTI Hírfelhasználó