Orbán: a demokráciaexport nevű őrület megbukott
A közel-keleti káosz azt mutatja, minden népet hagyni kell építeni saját rendszerét, és nem szabad megmondani nekik, mi mit tartunk helyes útnak.
2016. június 3. 08:27

Ezt jelentette ki a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában a kormányfő.

Az a tény, hogy a Földön különböző civilizációk léteznek, nem ok arra, hogy ezek összecsapjanak, békében lehet élni a muszlim világ mellett is, egy keresztény civilizációhoz tartozó ember pedig nem lehet iszlámellenes – mondta Orbán Viktor az Ahmad et-Tajjebbel, a szunnita muzulmán világ szellemi központjának számító kairói al-Azhar mecset nagysejkjével lefolytatott egyiptomi találkozója kapcsán a Kossuth Rádió reggeli műsorában.

A vallási vezető véleménye egyébként - tette hozzá Orbán Viktor a 180 percben -, hogy a 90 milliós Egyiptomnak elsősorban stabilizálnia kell helyzetét, szükség van egy olyan erő, amely fenntartja a rendet, mert ha ez nincs, a mostani áradat háromszorosával kell szembenéznie Európának. Az egyiptomi hadsereg egyébként egységes, az alkotmányos rend pillérei állnak, most gazdasági sikerek kellenek, ami iszonyatos politikai feladat - emelte ki.

A demokráciaexport nevű őrület megbukott

Ez a demokráciaexport nevű őrület megbukott, a közel-keleti káosz azt mutatja, minden népet hagyni kell, hogy építse saját rendszerét, és nem szabad megmondani nekik, mi mit tartunk helyes útnak. Líbiát is hagyni kell felfegyverkezni, hagyni, hogy az ország maga oldja meg a problémáját, Európa leginkább abban segíthet, hogy az emberek Líbiában maradjanak, és ha kell, ott épüljenek táborok.

Vihar előtti csend Európában

Az EU-nak is megvan egyébként a bőven baja, hiszen az európai vezetők szembekerültek a népükkel, az ellenállás egyre nő, és ebből előbb-utóbb baj lesz. Márpedig nem a népnek, hanem a vezetőknek kell megváltozniuk, felülvizsgálniuk eddig folytatott politikájukat, egyébként ebből az egészből nem sül ki jó - hangsúlyozta Orbán Viktor. A Brexit kapcsán azt mondta, nem vindikáljuk a jogot megmondani a briteknek, mit tegyenek, akárhogy döntenek, elfogadjuk.

A bicskei tábort felszámolják

A kormányfő szerint "akárhogy is finanszírozza a civil szervezeteket Soros György, akárhogy próbál bemenni a médiába a magyar milliárdos a pénzével, és hangulatot kelteni", az igazság az, hogy a nyugati kormányok menekültügyi politikáját a saját népük erőteljesen, növekvő számban és növekvő erővel ellenzi. Orbán Viktor megerősítette azt is, hogy a kormány be akarja zárni a bicskei befogadóállomást, erre készült egy akcióterv is, de ez nem megy egyik napról a másikra.

Hosszú kormányülés lesz

A pénteki kormányülésről Orbán Viktor azt mondta, hosszú lesz, mert az elmúlt két év feladatait, ügyeit, döntéseit kell most végigvenni és ahol lehet, lezárni, hogy minél kevesebb kerüljön át a következő két évre. Ilyen ügyek pedig vannak bőven, például az oktatás megnyitott kérdéseit biztosan le kell zárni - emelte ki.

A kormány mindent megtett a szurkolók biztonságáért

A hamarosan kezdődő foci Eb-ről a miniszterelnök azt mondta, nem veszi a bátorságot, hogy a meccsekre készülő magyar szurkolók helyett döntsön, hiszen, bár ő is ott lesz Franciaországban, a helyzete teljesen más. Az biztos ugyanakkor, hogy a magyar kormány mindent megtett a magyar emberek biztonságáért, a magyar diplomácia pedig a lehető legnagyobb erővel lesz jelen. A miniszterelnök hozzátette: nagyon fontos minden, az Eb-re kiutazó magyar regisztráljon a konzuli szolgálatnál.

Kossuth Rádió/180 perc
 • Kártérítést a hungarocídiumért
  Vétkesek közt cinkos, aki néma – idézhetnénk Babitsot, de Brüsszelben ez is kárörvendő röhögést váltanak ki az ottani rasszista hungarofóbokból. Ezért is kell kártérítést követelnünk, tehát követelnünk kell a kártérítést a hungarocídiumért.
 • „Késelés történt, agyonlőtték a gyanúsítottat”
  A „politikai korrektség” pszichoterrorja hatott. Egy újságíró agya áldozatul esett: meghibbant attól a megfeleléskényszertől, amelyet környezete kialakított benne. Nem merte leírni azt, hogy a tettes, a bűnöző, a terrorista.
 • Semjén: Mindszenty József életpéldája erkölcsi iránytű
  Mindszenty József hercegprímás, szent életű és vértanúsorsú bíboros életpéldája erkölcsi iránytű volt életében és napjainkban is az - hangoztatta Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes csütörtökön Zalaegerszegen, a Göcseji Múzeum új épületszárnyának alapkőletételi ünnepségén.
 • Áder: jól kezeltük a járványt
  Magyarország és Szlovénia a lakosságszámához viszonyítva a legjobban teljesítők közé tartozik az Európai Unióban a koronavírus-járvány kezelésében, mind a megbetegedések, mind az elhalálozások alacsony száma alapján - mondta Áder János köztársasági elnök csütörtökön Budapesten.
 • A demokraták nagy novemberi szocialista forradalmat álmodnak
  Szocialista forradalomra készül a Demokrata Párt, írja új könyvében a jobboldali Breitbart szerkesztője. Joel Pollak szerint az utcai zavargások csak az első lépései annak a folyamatnak, amivel Trump ellenzéke magához ragadná a hatalmat.
MTI Hírfelhasználó