Donald Tusk megvilágosodott
Újhelyi máris lemondatná
Donald Tusk kegyetlen őszinteséggel nyilatkozott az Európai Unió jövőjéről. Az Európai Tanács elnöke szerint a brüsszeli bürokraták megszállottan kergetik az európai szuperállam eszményét, miközben a kontinens lakossága nem kér ebből a vízióból. Tusk szerint az EU nem ismerte fel, hogy a vezetői által kitűzött célok különböznek attól, amit a tagállamok lakossága szeretne, írja cikkében a 888.hu.
2016. június 1. 20:34

Tusk: az EU céljai különböznek attól, amit az emberek akarnak

Donald Tusk kedden este fejtette ki Brüsszelben, hogy a jelenlegi EU-s politikusgeneráció felelős azért, hogy egy nemzetállamok nélküli EU utópiáját kergetik. „Megszállottan kergettük az azonnali és totális integráció eszméjét, de eközben nem ismertük fel, hogy az átlagemberek, Európa polgárai nem osztoznak lelkesedésünkben„ – mondta Tusk beszédében, amit az Európai Néppárt kereszténydemokratái előtt mondott el.

„A szakadás kísértete járja Európát és nem hiszem, hogy egy szövetségi állam terve a jó megoldás erre. Az emberek azt követelik, hogy a jelen problémáival birkózzunk meg és ne egy nagyszerű jövő ígéretéről ábrándozzunk. Ma az euroszkepticizmus vagy éppen az europesszimizmus az alternatívája ezeknek az ábrándoknak.”

”Azok a mozgalmak és azok az eszmék, amelyek elleneznek egy egyesült Európát, egyre népszerűbbek. Erre nem lehet válasz az egység és az integráció„ – mondta a lengyel politikus.

Tusk hozzátette, új mederbe terelné az Európai Unió jövőjéről szóló vitákat, és emiatt összehívja az EU, valamint a 28 tagállam vezetőit néhány nappal a Nagy-Britanniában tartott népszavazás után.

Tusk: Angela Merkel és Orbán Viktor nézetei összeegyeztethetők egymással

Amennyiben az Európai Néppárt (EPP) nem látja be, hogy Angela Merkel német kancellár és Orbán Viktor magyar kormányfő nézetei összeegyeztethetők egymással, és a kettő csak együttesen tud teljes körűen választ adni a kihívásokra, akkor a választók más, radikális és brutális válaszokat fognak keresni a válságok megoldására – mondta Donald Tusk. Az Európai Tanács elnöke az Európai Néppárt megalapításának negyvenedik évfordulója alkalmából rendezett ünnepségen kifejtette, hogy a különbözőségeknek nem feltétlenül kell konfliktusokat jelenteniük.

Hangsúlyozta, azt kell keresni, ami összeköt, és nem azt, ami elválaszt egymástól., rendkívül büszke rá, hogy egy pártcsaládba tartozik Joseph Daullal, az EPP elnökével, Angela Merkellel, Orbán Viktorral, Manfred Weberrel, a néppárt európai parlamenti képviselőcsoportjának vezetőjével, valamint Jean-Claude Junckerrel, az Európai Bizottság elnökével és Bojko Boriszov bolgár kormányfővel.

A szocialisták Orbán Viktor dicsérete miatt lemondatnák Tuskot

Ujhelyi István MSZP-s európai parlamenti képviselő úgy döntött, Donald Tusknak a kijelentései miatt azonnal távoznia kell az Európai Tanács éléről, mert teljességgel alkalmatlanná vált az európai állam- és kormányfők tanácsának vezetésére. Még levelet is írt, azt kérdezve, valóban büszke-e Orbán Viktorra – olvashatóak a szocialista politikus szavai az index.hu-n.

magyaridok.hu - dailymail - 888.hu
  • Az erdő üzem, tanterem – és örökkévalóság
    Ugron Ákos Gábor: Az erdő fenntartása, kezelése, művelése nem érthető meg rövid távú gondolkodással, ahhoz száz években, vagy éppen az örökké fennmaradó végtelenben kell gondolkodni, mert az erdőre mint örökké változó, de örökre fennmaradó életközösségként kell tekintenünk.
  • A kettős mércés EP-szélsőség
    Győri Enikő nem emlékszik parlamenti vitára és felháborodásra azzal kapcsolatban, amikor a szocialista-liberális Gyurcsány-kormány idején, 2006 októberében, a rendőrség szétverte a 1956-os forradalomra emlékező békés tüntetőket. „A rendőrterror erői ma a legeurópaibb pártnak hazudják magukat, és az EP meg őket támogatja" - emelte ki a Fidesz képviselője
  • Református óvodát adtak át Sárospatakon
    Református óvodát adtak át Sárospatakon szerdán, a létesítmény a kormány anyagi támogatásával a Magyarországi Református Egyház Országos Óvoda Programja keretében épült fel.
MTI Hírfelhasználó