Facebookon árulják szexrabszolgáikat a dzsihadisták
Már az interneten is árulják női rabszolgáikat az Iszlám Állam terroristái: a főként jazidi közösségből elrabolt fogvatartottakat fotóval és életrajzi adatok nélkül próbálják eladni "testvéreiknek" a Facebookon.
2016. május 30. 17:13

Egymás között, a Facebookon árulják szexrabszolgáikat a dzsihadisták, a fogvatartott lányokért elkért összeget pedig egyszerűen csak a kereslettel és a kínálattal indokolják - derítette ki a Washington Post több 18 év körüli lányról feltett képaláírásból.

"Ezt a képet azoknak a testvéreknek küldöm, akik rabszolgát akarnak venni: ez itt 8 ezer dollárba kerül." - írta a Facebookon egy Abu Assad Almani nevű felhasználó, aki rengeteg kritikát kapott muzulmán társától a fátyol nélküli lányokról feltöltött képek miatt.

Pár órán belül már egy másik képet is küldött, ezen egy  kisírt szemű lány szerepelt, szintén fátyol nélkül. "Egy másik sabyiah (rabszolga), szintén 8 ezer dollárért. Igen vagy nem?" - írta a szintén 18 év körüli lányról, aki a feltett képen megpróbál mosolyogni, de nem mer ránézni az őt fényképező férfire.

Túl sok a szexrabszolga vagy túl kevés a pénz?

A Facebook természetesen órákon belül letörölte a fotókat az oldalról, de még mindig nem derült ki, hogy Abu Assad Almani maga próbált meg nőket eladni az interneten, vagy "csupán" kommentelte netes árverésüket. De a rabszolgák internetes értékesítése is csak azt bizonyítja, hogy egyre több foglyuk van a harcosoknak, akiktől csak igen magas áron hajlandóak megválni.

Mióta az Iszlám Államot sarokba szorították Szíriában és Irakban, a terroristák rabszolgái még borzasztóbb körülmények között élnek - egymás között cserélgetik őket az elszegényedett dzsihadisták, nincs számukra elegendő élelem és gyógyszer sem, és bármelyik nap eltalálhatja őket a terroristákra kilőtt bombák egyike.

Az Iszlám Állam már korábban is megdöbbentő útmutatót osztott meg a rabszolgatartásról, a nőkhöz való használati utasítában a pubertáskor előtti szexrabszolgaságot is biztonságosnak tartják, és elmagyarázzák, hogy a lányok milyen veréseket képesek túlélni.

A május 20-ai fényképes árverésre azonban eddig még nem volt példa. "Miért ér ez a nő 8 ezer dollárt? Mi benne a különleges?" - kérdezte a Faceookon az egyik hozzászóló. Rövid választ kapott: "A lány ára a kereslet és a kínálat függvénye"

Virágzik a szervkereskedelem 

A szervkereskedelem sokszor nagyobb hasznot jelenthet a dzsihadistáknak, mint a rabszolgák eladása. Az utóbbi időben egyre több erre utaló kérdés érkezett a közösségi oldalakra, az egyik beszélgetés során egy dzsihadista azért akart lányt vásárolni, hogy máját mint "alkatrészt" értékesítse.

Ezek a közösségi oldalra feltett beszélgetések rengeteg dolgot elárulnak a terroristákról: megtudhatjuk, hol és milyen körülmények között tartják fogva rabszolganőiket, kikiáltási árukon kívül szervkereskedelmi információkat is le lehet szűrni belőlük - szerepel a washingtoni székhelyű, közel-keleti médiát szemléző Memri legutóbbi jelentésében.

hirado.hu
 • A nyugat-európai liberálisok vallása a hungarofóbia
  Annyira nem bigottak, hogy ezért a vallásért Husz Jánosként a máglyára menjenek. Nem akarnak mártírok lenni, noha a mártír legyőzhetetlen ellenfél. Az ő vallásuk másról szól. Vallásuk másik fontos rítusa ugyanis: sorakozás a kasszánál.
 • Horror bohózat a párizsi ügyészségen
  Noha maguk a rendőrök sem mernek behatolni a város jó néhány területére, az ügyészség egy sokkal súlyosabb bűncselekménnyel foglalkozik: a német WDR köztelevízió 37 éves munkatársa szerint Giscard d'Estaing a párizsi irodájában rögzített interjú során háromszor is megérintette a fenekét.
 • Trianon 100 - Vérző Magyarország 10. rész
  Sorozatunk végén egy kicsit megpihenünk. Csak képeket nézünk és emlékezünk. Szép régi magyar képeket, szép régi magyar emlékeket. Nézünk, emlékezünk és nem felejtünk. Nem, nem, soha.
 • Már épül a Magyar Zene Háza üvegfala
  Már épül a Magyar Zene Háza egyes szakaszokon 12 méter magas, vízszintes szerkezeti osztás nélküli, egybefüggő homlokzati üvegtáblákból álló homlokzati üvegfala, amely a maga nemében egész Európa legnagyobbja lesz.
 • Magyarország elsőként fogja megszüntetni a különleges jogrendet
  Magyarország sikeresen zárta le a koronavírus elleni védekezés első szakaszát, amelyet követően az uniós tagállamok között elsőként fogja megszüntetni a különleges jogrendet - jelentette ki Varga Judit igazságügyi miniszter az EUObserver című brüsszeli hírportálon csütörtökön megjelent írásában.
MTI Hírfelhasználó