A választásokon való részvételre buzdítja az erdélyi magyar fiatalokat az IKSZ
Közösségi szerepvállalásra buzdítja az erdélyi magyar fiatalokat Nacsa Lőrinc, az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség (IKSZ) elnöke.
2016. május 20. 12:48

Nacsa a Fidelitas és az erdélyi Magyar Ifjúsági Értekezlet (MIÉRT) küldötteivel együtt vesz részt az Európai Néppárt ifjúsági szervezetének (YepYEPP) pénteken kezdődött bukaresti tanácskozásán.

"A mi feladatunk arra bátorítani a fiatalokat, hogy van lehetőség beleszólni a közéletbe, hiszen saját sorsukat és jövőjüket, akár az országuk, a közösségük, Európa jövőjét befolyásolni tudják. Azért kérjük az erdélyi magyar fiatalokat, hogy menjenek el szavazni, és arra adják voksukat, akik legjobban képviselik az ő érdekeiket" - hangsúlyozta az MTI-nek nyilatkozva az IKSZ elnöke.

Rámutatott, a voksoláson való részvétel nemcsak egy jog, hanem felelősség is, a távolmaradás és közöny nem megoldás, a fiataloknak is választaniuk kell, dönteni a sorsukról. "A fiatalokat igenis érinti az, ami a politikában történik, ezért fontos, hogy ők sem maradjanak semlegesek: vegyek részt a választásokon" - tette hozzá.

A YEPP szerint a jobbközép, konzervatív, kereszténydemokrata pártoknak új kommunikációs stratégiára, egy "új narratívára" van szükségük a választói bizalom megerősítése érdekében. Nacsa Lőrinc elmondta: a YEPP kétévente tart kongresszust, a tagszervezetek képviselői pedig az időközi tanácsüléseken vitáznak, és szavaznak a felmerülő politikai kérdésekről. Az idei első, budapesti tanácskozás után a mostani bukaresti találkozón a biztonság, az állampolgárok aggodalmai, a radikalizálódás az alapvető téma.

"Véleményünk szerint beszélni kell erről, a témát nem elhallgatni, hanem elővenni kell. Túl távol került az emberektől az európai döntéshozatal, akik már nem bíznak az uniós intézményekben. Másfelől be kell látni, hogy a többség biztonságát a kisebbség vágyai elé kell helyezni. Ebben a magyar szervezetek is partnerek lesznek, a vitát felvállaljuk" - hangoztatta az IKSZ elnöke. Hozzátette: a Fidelitast képviselő Faragó Csaba személyében magyar alelnöke is van a YEPP-nek, a MIÉRT-tel együtt pedig a magyar voksok jelentős súlyt képviselnek a konzervatív ifjúsági ernyőszervezet döntéshozatalában.

MTI
 • A szerencsétlen lord major
  A főpolgármester eddigi politikai és szakmai tevékenységét lassan ideje lenne már komolyabb elemzés alá vetni, de most arra fókuszálunk, hogy az elmúlt hónapokban négyszer is arcul csapta a budapestieket.
 • A kormány a helyén van
  Vannak mondatok a történelemben, amelyek az időből kiszakadva és felemelkedve örök életet élnek. Az ókori Rómától az angol és a francia történelmen át egészen a mai históriáig tudunk ezekről. Nekünk is van ilyen.
 • Szijjártó: A migrációs nyomás új veszélyességi szintre lépett
  Új veszélyességi szintre lépett a migrációs nyomás, a migránsok egyre agresszívebbek, erőszakosabbak, már felfegyverkeznek, és használják is ezeket a fegyvereket - hangsúlyozta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter hétfőn Szabadkán, ahol szerb hivatali kollégájával, Nikola Selakoviccsal találkozott.
 • A baloldal totális összeomlása
  A közvélemény-kutatások szerint ha most lennének a választások, a Fidesz–KDNP-pártszövetsége akár négyötödös többséget tudna kialakítani az Országgyűlésben, hisz a rekord támogatottság mellett az ellenzéki oldalon a DK és a Mi Hazánk Mozgalom kivételével jelenleg egyik ellenzéki párt sem lenne önállóan képes bejutni a parlamentbe – fogalmazott Nagy Ervin elemző.
 • Lezárták az Erzsébet hidat – Budaházyért tüntetnek
  Hétfőn reggel 8 óra körül érkezett a bejelentés a Budapesti Rendőr-főkapitánysághoz (BRFK), hogy hogy néhányan kocsikkal és egy molinóval keresztbe állva akadályozzák a forgalmat az Erzsébet hídon.
MTI Hírfelhasználó