Szóval a 444 távirati stílusban közli, hogy a távoli – és nyilvánvalóan hazánknál sokkal, de sokkal haladóbb Izlandon – gyermeket szült egy 19 éves férfi. Igen, jól olvassák: egy férfi. És mindezt minden kritika és kérdésfelvetés nélkül leközli egy viszonylag olvasott magyar portál. Persze tudom, hogy velem van a baj, és nyilvánvalóan még sokmillió honfitársammal. Hovatovább Közép-Európa nagy részével komoly baj van. Hogy miért? Azért, amiért nem képes elsőre felfogni, hogy ugyan már hogyan lehet annyira megerőszakolni a természet törvényeit, hogy férfiak is képesek legyenek szülni.

Egy pillanatig persze fejtörést okozhat a válasz megtalálása, de aztán kiderül a pofonegyszerű trükk, ami nem más, mint hogy az egész egy óriási hazugság. Ugyanis nem férfi adott életet az izlandi kislánynak, hanem természetesen egy nő. Egy olyan nő, aki minden biológiai adottsággal rendelkezik ahhoz, hogy gyermeket tudjon szülni. Továbbá van még egy érdekes tényező az izlandi nő – ó, pardon férfi – gyermekáldásában, ugyanis van egy élettársa. Nem fogják kitalálni, egy férfi.

Tehát kezdjük az elejéről: Izlandon egy nő, aki valamilyen oknál fogva férfinek képzeli magát, életet adott egy lánygyermeknek, akinek az édesapja egy izlandi férfi, aki történetesen a hölgynek (?) a párja (sic). Van hír? Nincs hír. Azaz, de, mégis van. A hír pedig az, hogy a politikai korrektség és az emberi jogi fundamentalizmus önmaga paródiájává vált. Persze ez nem újkeletű sztori, de azért mégis felkapja az egyszerű, „mucsai”, „provinciális” közép-európai ember a fejét, ha a fentiekhez hasonló híreket olvas. És az egészben az a legszörnyűbb, hogy a pc oltárán a liberális értelmiség feláldozza a maradék józan eszét is.

Nem tudni, hogy vajon magukat is hülyének nézik-e, amikor olyan képtelenségeket közölnek pókerarccal, hogy férfi szült gyermeket, vagy csak az olvasóikat tekintik teljesen ostobának. De félő, hogy ők tényleg elhiszik, amit írnak. És ez nem csak a homoszexuális propaganda ki tudja hányadik vadhajtásának normálisként való beállítására igaz, hanem szinte már mindenre, amit a liberális pc-vezérelt elit a nyilvánosság előtt kommunikál. Szerintük idegen kultúrából érkező bevándorlók milliói áldásos hatással vannak Európára, ezen felül a legfontosabb kérdés teljesen nyilvánvalóan az azonos neműek házasságának minden EU tagállam általi elismerése. Ja, és persze ingyenes gender studies a migránsoknak. Mi más? Képzeljük el egy pillanatra, ahogy a szír menekült férfiak a homoszexualitást népszerűsítő egyetemi előadásokon tapossák egymás sarkát valahol egy nyugat-európai egyetemen.

Apropó egyetemi kampuszok. A minap John Cleese, a Monthy Python egyik alapítója videóüzenetben közölte a nagyérdeművel, hogy felsőoktatási intézményben többet nem lép fel. Tudják miért nem? Azért, mert napjaink egyetemi hallgatói Nagy-Britanniában annyira érzékenyek, hogy már a humort sem képesek elviselni. Sőt, szinte már semmilyen véleménnyel, értékítélettel nem szabad az egyetemisták nagy részét Nyugaton szembesíteni, mert előfordulhat, hogy „mikroagresszió” éri őket. Megkímélem a tisztelt olvasót, hogy definiáljam a mikroagressziót, ugyanis az tulajdonképpen bármilyen vélemény lehet, amivel a túlontúl érzékeny, a politikai korrektségben vallásként hívő beszélgetőpartnerünk nem ért egyet.

A legijesztőbb az egészben az, hogy hogyan fog helytállni a való életben az a generáció, akinek be lehet adni olyanokat, hogy férfiak gyereket szülnek, hogy a melegházasság vagy a poligámia is egyenértékű a természetes családmodellel, és akik annyira érzékenyek, hogy a liberálisok által egykor kivívott szólásszabadságot is képesek lábbal tiporni, csakhogy soha ne kelljen a valósággal szembesülniük. És tényleg ezúttal paradox módon, de egy kicsit talán hálásak lehetünk a felemás történelmi fejlődésünknek, hiszen Magyarországon és Közép-Európa nagy részén a józan ész még alapvető kiindulási pont, legyen szó bármiről. Az egyetemisták sem esnek kétségbe, ha ellentétes véleménnyel találkoznak, valószínűleg könnyebben is helyt fognak állni a mai közép-európai fiatalok a való életben. Jelenleg ott tartunk, hogy a „pofonegyszerűségen” és a józan ész alapján való gondolkodás versenyelőnnyé vált. (Lehet, hogy mindig az volt, de annyira, mint most, talán soha sem volt egyértelmű.)