Soros György a Fesztiválzenekar mögött
A Fischer Iván vezette Budapesti Fesztiválzenekar (BFZ) honlapján nagyon érdekes nevekre bukkantunk az alapítvány vezetésében.
2016. május 7. 10:17

A Budapesti Fesztiválzenekar alapítványának elnöke, az a Simor András, aki a szocialista kormányok alatt töltötte be a Magyar Nemzeti Bank elnöki tisztét, és 2009-ben derült ki, hogy egy offshore paradicsomban tartotta a százmillióit.

Képernyőkép – 2016-05-06 15:05:09

További érdekes nevekre bukkantunk a zenekar honlapján. A felügyelő bizottság elnökét például László Csabának hívják, aki a Gyurcsány-kormányban volt pénzügyminiszter.

Nicsak, ki bújik meg a háttérben!

Ám nem ők ketten a legérdekesebb nevek, hanem a kuratórium egyik tagja: Tamiko Soros Bolton, aki a magyar származású tőzsdecápa, és nagy migránsbarát Soros György felesége.

A Kaliforniában nevelkedett asszony 41 évvel fiatalabb férjénél, karrierjében eddig egészségügyi és oktatási területen dolgozott. 2013-as esküvőjük 500 vendége három napig mulatott egy szerénynek csak alig nevezhető birtokon, és minő véletlen (illetve NEM!) – a csak erre az alkalomra készült Fischer-szerzeményekkel – a Budapesti Fesztiválzenekar húzta a talpalávalót. A BFZ vezető karnagya ugyanis a család régi barátja.

Fischer mószerolta a magyar kormányt Hillary Clintonnál

Így már érhető, hogy Fischer Iván ilyen hátszéllel mily’ könnyedén juttatta el levelét Hillary Clintonnak 2011-es magyarországi látogatása előtt. Ebben azt írta, az Orbán-kormány éppen lebontja a demokráciát Magyarországon, és az emberi jogokat, illetve a szólásszabadságot is figyelmen kívül hagyó „zord rendszert épít”. Arra kérte a közvetítő ügyvédet, figyelmeztesse Clintont magyarországi útja előtt. Fischer Iván személyes segítségét is felajánlotta. Mint fogalmazott: ő mindig elérhető, ha segítségre vagy információra lenne szüksége Clintonnak.

Évente több milliárdos bevétele van a Fesztiválzenekarnak

A mandiner.hu pedig pénteken hozta nyilvánosságra a Budapesti Fesztiválzenekar legutóbbi (2014) teljes pénzügyi évi közhasznúsági beszámolóját, amelyből kiderül, hogy milliárdos megtakarításaik vannak értékpapírokban (állampapírokban, kötvényekben, Mol- és OTP-részvényekben), és az évet 300 millió forintos nyereséggel zárták. Ebben az évben a magyar és nemzetközi támogatásokkal együtt több mint hárommilliárd forintból gazdálkodhattak (3 098 468 000 forint).

Fischer szabályok felettinek érzi magát

A főpolgármesteri hivatal közleményben tájékoztatta az MTI-t, melyben a következőket írták: az RTL Klub csütörtöki híradója szerint a Budapesti Fesztiválzenekar szombaton koncertet ad a Vörösmarty téren. „Szóba sem került”, hogy a zenekar közterület-foglalási engedélyt kérne a szabadtéri koncertre, „ezek szerint Fischer karnagy úr szabályok betartásával nem bíbelődik” – fogalmaztak.

A Fővárosi Közgyűlés április 27-én úgy döntött, hogy tavalyhoz képest 200 millió forinttal kevesebbel, 60 millió forinttal támogatja idén a BFZ-t (amely nem a főváros intézménye). Két nappal később Fischer Iván, a zenekar zeneigazgatója videoüzenetben nehezményezte, hogy a döntés szezon közben, előzetes egyeztetés nélkül született. Közölte továbbá – amellett, hogy a támogatás csökkentése miatt számos koncertet kell lemondaniuk -, szombaton Budapest egyik terén zenés flashmobot tartanak, amelyre Tarlós István főpolgármestert is várják, hogy „ott magyarázza el a szerintünk felelőtlen döntés célját, értelmét”. Az ATV-ben ugyanazon a napon úgy fogalmazott: a döntéssel „Budapest vezetése kiásta a csatabárdot”. Szerdán a főpolgármester közleményben úgy reagált: ha Fischer Iván „nem képes befejezni a követelőző hisztériát, fenyegetőzést és zavarkeltést, úgy át kell gondoljuk a támogatását”.

Fischer szörnyű gaztette

A karmester a szokásos rasszizmus- és antiszemitizmus-vádak mellett azt is nyilatkozta a német sajtónak, hogy a magyarok a „legszörnyűbb gaztetteket követték el: segédkeztek félmillió zsidó kiirtásában és Hitleren csüngtek, hogy egy-két területet visszakapjanak".

magyaridok.hu - Daily Mail - mandiner.hu - MTI
  • Szlávik: Nyárra talán elérhető lesz a nyájimmunitás
    Ha a védőoltásokat sikerül megfelelő ütemben beadni, és az emberek minél nagyobb számban kérik is azt, akkor talán nyárra elérhető a tömeges immunitás - erről a Dél-pesti Centrumkórház infektológiai osztályának vezetője beszélt a közmédiának szombaton.
  • Alakul a Facebook-diktatúra
    Mintegy 90 százalékkal csökkent a magyar kormány, a tagjai és intézményeinek közösségi oldalain az elérés és az interakciók száma, a Facebook erről sem előzetes értesítést, sem utólagos magyarázatot nem adott.
  • Reneszánsz barátság
    Olyan világot kell visszahozni, mely méltó Európa múltjához, őseink áldozatvállalásához.
MTI Hírfelhasználó