Gyurcsányék önállóan indulnak Dunaújvárosban
Gyurcsány Ferencék megelégelték a szocialistákkal való huzavonát, és megkezdték az aláírásgyűjtést jelöltjük mellett a júniusi dunaújvárosi időközi választásra. „Ha már az MSZP nem tartotta be a korábbi megállapodást, megyünk előre egyedül. Hajrá, DK! Hajrá, Huszti Zsolt!” – jelentette be Facebook-oldalán Gréczy Zsolt, a párt szóvivője.
2016. április 20. 08:30

Ismert: a DK-nak és az MSZP-nek hosszas és durva üzengetés után sem sikerült megállapodnia a dunaújvárosi időközi választáson való közös indulásról. Pontosabban: Gyurcsányék szerint egy 2014-es megállapodás alapján ők jogosultak jelöltet állítani a körzetben, ám a szocialisták úgy döntöttek, nem állnak be Huszti Zsolt mögé, hanem Selyem Józsefet, helyi szervezetük alelnökét indítják a választáson.

Gyurcsány Ferenc DK-elnök a napokban konkrétan ultimátumot küldött Tóbiás József MSZP-elnöknek, „foglaljon állást a Dunaújvárosban kialakult konfliktusról és vesse latba tekintélyét a megállapodás betartása érdekében”, különben úgy tekintik, az MSZP felrúgta a megállapodást, amit ezek után ők sem tartanak be.

A szocialisták elnöke azonban azt válaszolta, hogy ugyan együttműködésre törekednek a dunaújvárosi időközi választáson a DK-val, ám nem a korábbi megállapodás szerinti formában ajánlja ezt fel, hanem „az új választói igényeknek” megfelelően. Gyurcsányék, úgy tűnik, lemondtak a megállapodásról, ami azért is érdekes, mert korábban úgy vélekedtek: annak egyoldalú felmondásával a szocialisták „a Fidesznek adják a gyilkossággal gyanúsított fideszes képviselő körzetét”, és veszélyeztetik az ellenzéki győzelmet Dunaújvárosban.

A jelek szerint a baloldal ismét egymással küzd majd, főként miután a PM is bejelentette: mivel sem Gyurcsányék, sem Tóbiásék nem reagáltak javaslatukra, hogy előválasztással kellene dönteni az ellenzék közös jelöltjéről, ők is önálló jelöltet indítanak.

magyaridok.hu
  • A Demokrácia Védvonal
    A mintegy 175 kilométer hosszú, 4 méter magasra tervezett létesítmény nem csupán műszaki jelentőségű.
  • Mikulássapkás hazugság
    Amerikában kezdték el ezt a hazugsághadjáratot évtizedekkel ezelőtt. Egy svéd reklámgrafikus egy híres üdítőitalhoz rajzolta le Santa Claus-t. Az ő Szent Kolozsuk eleve reklámfigura. Egy üdítőitalt ünnepelnek Szent Miklós helyett.
MTI Hírfelhasználó