Gyurcsányék önállóan indulnak Dunaújvárosban
Gyurcsány Ferencék megelégelték a szocialistákkal való huzavonát, és megkezdték az aláírásgyűjtést jelöltjük mellett a júniusi dunaújvárosi időközi választásra. „Ha már az MSZP nem tartotta be a korábbi megállapodást, megyünk előre egyedül. Hajrá, DK! Hajrá, Huszti Zsolt!” – jelentette be Facebook-oldalán Gréczy Zsolt, a párt szóvivője.
2016. április 20. 08:30

Ismert: a DK-nak és az MSZP-nek hosszas és durva üzengetés után sem sikerült megállapodnia a dunaújvárosi időközi választáson való közös indulásról. Pontosabban: Gyurcsányék szerint egy 2014-es megállapodás alapján ők jogosultak jelöltet állítani a körzetben, ám a szocialisták úgy döntöttek, nem állnak be Huszti Zsolt mögé, hanem Selyem Józsefet, helyi szervezetük alelnökét indítják a választáson.

Gyurcsány Ferenc DK-elnök a napokban konkrétan ultimátumot küldött Tóbiás József MSZP-elnöknek, „foglaljon állást a Dunaújvárosban kialakult konfliktusról és vesse latba tekintélyét a megállapodás betartása érdekében”, különben úgy tekintik, az MSZP felrúgta a megállapodást, amit ezek után ők sem tartanak be.

A szocialisták elnöke azonban azt válaszolta, hogy ugyan együttműködésre törekednek a dunaújvárosi időközi választáson a DK-val, ám nem a korábbi megállapodás szerinti formában ajánlja ezt fel, hanem „az új választói igényeknek” megfelelően. Gyurcsányék, úgy tűnik, lemondtak a megállapodásról, ami azért is érdekes, mert korábban úgy vélekedtek: annak egyoldalú felmondásával a szocialisták „a Fidesznek adják a gyilkossággal gyanúsított fideszes képviselő körzetét”, és veszélyeztetik az ellenzéki győzelmet Dunaújvárosban.

A jelek szerint a baloldal ismét egymással küzd majd, főként miután a PM is bejelentette: mivel sem Gyurcsányék, sem Tóbiásék nem reagáltak javaslatukra, hogy előválasztással kellene dönteni az ellenzék közös jelöltjéről, ők is önálló jelöltet indítanak.

magyaridok.hu
 • Kártérítést a hungarocídiumért
  Vétkesek közt cinkos, aki néma – idézhetnénk Babitsot, de Brüsszelben ez is kárörvendő röhögést váltanak ki az ottani rasszista hungarofóbokból. Ezért is kell kártérítést követelnünk, tehát követelnünk kell a kártérítést a hungarocídiumért.
 • „Késelés történt, agyonlőtték a gyanúsítottat”
  A „politikai korrektség” pszichoterrorja hatott. Egy újságíró agya áldozatul esett: meghibbant attól a megfeleléskényszertől, amelyet környezete kialakított benne. Nem merte leírni azt, hogy a tettes, a bűnöző, a terrorista.
 • Újabb hírhamisítási botrányba futhatott bele az MSZP
  Egyre több jel mutat arra, hogy az MSZP pártközpontjából irányított Hírklikk.hu hamis híreket jelentetett meg, ismét a járványhelyzettel összefüggésben. Ezúttal egy Németh Károly nevű férfi állt elő azzal a mesével, hogy az általa képviselt cég importál Kínából egy olyan, koronavírustesztek elvégzésére alkalmas gépet, amely a piacon kapható eszközökhöz képest feltűnően olcsó és kiemelkedően hatékony, ám a kormányzat nem élt a lehetőséggel, mert nem tudott volna „saját zsebre is dolgozni”. Németh Károly az interjúban több olyan szakembert is megnevezett, akikkel a berendezésről tárgyalt, például Merkely Bélát, Müller Cecíliát, Jakab Ferencet és Szlávik Jánost. Eddig az érintettek tagadták lapunknak, hogy valaha is találkoztak volna Németh-tel. Az MSZP ismét politikai haszonszerzésre használj a koronavírust.
 • II. menet – Szakács és Ungváry visszatért a szorítóba
  Akiket idéznek és akiket nem. Valóban minden az idézettségen múlik?
 • Működött a Fidesz ultimátuma Lánchíd-ügyben
  Karácsony Gergely bejelentette: akár napokon belül elkezdődhet a Lánchíd felújításához szükséges tenderek kiírása. A baloldali főpolgármester ATV-ben tett nyilatkozata azután került adásba, hogy Hollik István, a Fidesz kommunikációs igazgatója arra figyelmeztetett: a kormánypártok arra kérik a kormányt, vegye kézbe a Lánchíd felújítását, ha rövid időn belül nem lép a főváros.
MTI Hírfelhasználó