Benedek: Meg tudjuk verni a szerbeket
Ha a magyar férfi vízilabda-válogatott a legjobb felállásában játszik, meg tudja verni a szerbeket - jelentette ki Benedek Tibor szövetségi kapitány az InfoRádió Aréna című műsorában a riói csoportbeosztás kapcsán.
2016. április 18. 15:44

Elégedett a riói olimpiai csoportbeosztással a magyar férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya. A magyarok a szerbekkel, a görögökkel, az ausztrálokkal, a japánokkal és a brazilokkal kerültek egy csoportba.

A másik hatosban Horvátország, Montenegró, Franciaország, Olaszország, Spanyolország és az Egyesült Államok játszik a továbbjutásért.

„A mi csoportunkban könnyebb a legjobb négy közé jutás. A másik csoportban azért a nagy csapatok közül egy biztosan ki fog esni a legjobb nyolcból. Utána viszont a negyeddöntőben már láthatóan nincs jó választási lehetőség. Ott akit kapunk, azzal szemben nyernünk kell. Nem nagyon lehet okoskodni, hogy kivel szeretnénk játszani, én most nem tudnék ellenfelet választani az öt csapatból” - mondta Benedek Tibor az InfoRádió Aréna című műsorában.

 

A magyar és a szerb válogatott tehát már a csoportkörben találkozik egymással.

Ez az összecsapás bármikor, bárhol presztízscsata – hangsúlyozta a szövetségi kapitány.

„Egy szerb-magyar az mindig szerb-magyar, akár csoportmeccs, akár kieséses rangadó. Úgyhogy mindenki készen fog állni az első mérkőzésre, hogy jól szerepeljünk és nyerjünk” - mondta Benedek Tibor.

Emlékeztetett arra, hogy elég sok idő eltelt a két csapat utolsó mérkőzése óta, hiszen a budapesti EB-n játszottak a szerbekkel utoljára. Ezért is jó, hogy a nyári felkészülésükben azért lesz legalább három szerb-magyar edzőmeccs, vagy egy félhivatalos meccs.

Benedek Tibor szerint bár a szerb csapat nagyon erős, mégis zavarba hozható.

„Itt szeretném akár a barcelonai 7. helyüket, vagy a budapesti Montenegró elleni találkozót említeni, ahol nehezen győztek. Azért nem nagyon állította meg őket senki, de velünk nem is játszottak” – jegyezte meg a szövetségi kapitány.

Benedek Tibor szerint a magyar válogatott, ha a mai legjobb felállásában tud játszani, akkor meg tudja verni a szerbeket.

„Ebben száz százalékig biztos vagyok” - hangsúlyozta.

A szövetségi kapitány hozzátette: nem is biztos, hogy a csoportkörös összecsapás lesz a szerbek elleni legfontosabb mérkőzés. Ideális esetben ugyanis a két csapat a torna végén is megküzdhet majd egymással.

InfoRádió
 • A nyugat-európai liberálisok vallása a hungarofóbia
  Annyira nem bigottak, hogy ezért a vallásért Husz Jánosként a máglyára menjenek. Nem akarnak mártírok lenni, noha a mártír legyőzhetetlen ellenfél. Az ő vallásuk másról szól. Vallásuk másik fontos rítusa ugyanis: sorakozás a kasszánál.
 • Horror bohózat a párizsi ügyészségen
  Noha maguk a rendőrök sem mernek behatolni a város jó néhány területére, az ügyészség egy sokkal súlyosabb bűncselekménnyel foglalkozik: a német WDR köztelevízió 37 éves munkatársa szerint Giscard d'Estaing a párizsi irodájában rögzített interjú során háromszor is megérintette a fenekét.
 • Trianon 100 - Vérző Magyarország 8. rész
  A budapesti Nemzeti Színház Buda vagy Pest erejéből sohasem jöhetett volna létre. Déryné, aki koronatanú ebben a kérdésben, igazat mond, amikor azt állítja, hogy a magyar színjátszást Kolozsvár teremtette meg és Kassa nevelte föl, - a magyar színi kultúrának ez a két Nándorfehérvára - írja nagyszerű tanulmányában Hevesi Sándor dramaturg, rendező és színigazgató, a magyar színház egykori megújítója. Ez alkalommal a színháztörténetet idézzük, mert ez is összefügg Trianonnal.
 • A magyar kormány válságkezelésből is jelesre vizsgázott
  Jó hír számunkra, hogy a magyar nemzeti Kormány elsők között volt, akik időben meghozták a megfelelő döntéseket, elkerülve a máshol tapasztalható tragikus forgatókönyveket, így reményeink szerint a válságból való kilábalás gyors lehet.
 • Fiatal tunéziai bűnözők indultak meg Európába
  Újra a tunéziai bűnszervezetek irányítják a migrációt, ezért fiatal, büntetett előéletű migránsok érkeznek az összeroppanás szélén lévő Olaszországba.
MTI Hírfelhasználó