Nógrádi: tragikus következmények jöhetnek
A biztonságpolitikai szakértő szerint nevetséges, ahogy az álliberális Európa hagyja magát pofozni. Nógrádi György úgy látja, elvált az európai lakosság és a nagypolitika véleménye, ennek pedig tragikus következményei lesznek.
2016. március 24. 17:57

A biztonságpolitikai szakértő nevetségesnek nevezte, hogy előfordulhat az, hogy Európa egyes számú körözött terroristájának elfogásakor az illető azzal kezdi, hogy neki emberi jogai vannak, s kéri, hogy a francia ügyészt pereljék be, mert negatív adatokat tett közzé róla.

Ez az európai álliberális, furcsa rendszer eljutott oda, hogy a lakosság zöme kőkemény fellépést követel, az európai politika pedig nem meri megtenni a szükséges lépéseket - hangsúlyozta a szakértő a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában.

Elhibázott a belga stratégia

A terrorfenyegetettség Európán belül Belgiumban a legmagasabb. Ezer főre kivetítve a legtöbb migráns, a legtöbb Iszlám Államos Belgiumban van - tette hozzá.

A belga kormány pedig mindent megtesz annak érdekében, hogy Belgium területén ne kerüljön sor terrorcselekményre.

Ezért Brüsszel meghatározott részeit nem ellenőrizték, hagyták a kábítószer kereskedést, engedték, hogy emberek Belgium és a Közel-Kelet között utazhassanak, „csak ne történjen semmi”, magyarázta Nógrádi György, aki szerint ez a stratégia hibás.

Másik problémaként említette, hogy a belga titkosszolgálat rendkívül gyenge mind felkészültségben, mind anyagilag, mind pedig létszámban.

Most növelik az állományt, de egyik napról a másikra nem lehet képzett, tapasztalt szakembereket találni. Feloszlatták a jól működő csendőrséget, a rendőrség pedig kis létszámú - fejtette ki.


„A multikulti nem létezik”


Miután elfogták Európa első számú körözött terroristáját, az Iszlám Állam pillanatokon belül robbantott, hogy ne az legyen a hírekben, hogy vereséget szenvedtek.

Amikor elfogták Brüsszel arab lakta területén a terroristát, a helyiek üvegekkel, kövekkel dobálták meg a hatóságokat.

Ennél jobb példa nem kell arra, hogy „a multikulti nem létezik, hogy párhuzamos társadalmak alakultak ki” - fogalmazott Nógrádi György.

Sajnálkozás, részvétnyilvánitás - más nem történik

Nógrádi György beszélt arról is, hogy Európa vezetői a brüsszeli merénylet után kiadják a nyilatkozataikat, hogy sajnálják, részvétet nyilvánítanak, de semmi más nem fog történni. Az Európai Unió főtárgyalója pedig csak papíron van abban a helyzetben, hogy Európa nevében tárgyaljon.

Európa belebújik egy olyan szerepbe, hogy „engem nyugodtan lehet pofozni, nem vagyok abban a helyzetben, hogy választ adjak”, fogalmazott Nógrádi György hozzátéve, elvált az európai lakosság és a nagypolitika véleménye, ennek pedig hosszú távon tragikus következményei lesznek.

Egyre többen kritizálják a belga hatóságok munkáját

Nógrádi György az M1 Ma reggel című műsorában emlékeztetett rá, hogy a brüsszeli a merénylet után a német belügyminiszter azt mondta, „nem kritizálhatja a belga hatóságok munkáját.”

A francia hatóságok azonban annyira nem bíztak meg a belga hatóságokban, hogy a közös határ ellenőrzését is átvették tőlük.

A németek ugyanakkor felemás megoldást választottak: az autópályát ellenőrzik, ám a pár méterrel arrébb található autóutat nem.

Hosszú évek óta az Európai Unió igazságügyi és belügyminiszterei rendszeresen találkoznak, ám „semmi nem történik”, mert az egyik fél nem hajlandó átadni a valóban fontos információkat, a másik fél pedig, ha megkapná, akkor sem lenne hajlandó aszerint cselekedni.

Az, hogy Törökország bejelentette, az egyik belga terroristáról átadta az adatokat, pont ezt a helyzetet mutatja meg, és bár Európa szinte minden országában új jogszabályokat vezettek be, ezek alapján sem lehetett őket elkapni - fűzte hozzá.

Nem valósult meg az asszimiláció

A migránsok asszimilációja ugyanakkor Nyugat-Európában sehol nem valósult meg.

Kiderült, hogy a köztörvényes bűncselekmények 70 százalékát migránsok követik el Belgiumban, a börtönben lévők 50 százaléka migráns, ezek 62 százaléka pedig az utóbbi időkben érkezett illegális bevándorló.

A belga rendőrség és a politika nem vállalta fel abban a kerületben a belga jogszabályok konzekvens érvényesítését, ahol ma már saría törvénykezés van – húzta alá a szakértő, hozzáfűzve, hogy a párizsi merénylet után ugyan elkezdték a kerületet ellenőrizni, azonban felemás eredmény született.

Az Egyesült Államoknak, Európának és Oroszországnak együtt kell fellépnie, a Nyugatnak pedig rendeznie kell az ellentéteket Oroszországgal – jelentette ki Nógrádi György.

hirado.hu - Kossuth Rádió, 180 perc
 • A nyugat-európai liberálisok vallása a hungarofóbia
  Annyira nem bigottak, hogy ezért a vallásért Husz Jánosként a máglyára menjenek. Nem akarnak mártírok lenni, noha a mártír legyőzhetetlen ellenfél. Az ő vallásuk másról szól. Vallásuk másik fontos rítusa ugyanis: sorakozás a kasszánál.
 • Horror bohózat a párizsi ügyészségen
  Noha maguk a rendőrök sem mernek behatolni a város jó néhány területére, az ügyészség egy sokkal súlyosabb bűncselekménnyel foglalkozik: a német WDR köztelevízió 37 éves munkatársa szerint Giscard d'Estaing a párizsi irodájában rögzített interjú során háromszor is megérintette a fenekét.
 • Balassi, a kortárs
  Itt Esztergomban igyekszünk a méltó módon minden évben többször is megemlékezni róla, különféle rendezvények, pályázatok, múzeumi foglalkozások, vagy tudományos előadások keretén belül. Balassa emlékét kiemelten fontosnak tartjuk közvetíteni.
 • Trianon 100 - Vérző Magyarország 7. rész
  Sorozatunk hetedik részében három tájegységre is elbarangolunk. Havas Rezső A magyar tenger című írásában Fiume, mint a magyar koronához csatolt test sok évszázados sorsát eleveníti fel. Schöpflin Aladár pozsonyi diákéveire emlékezik, Vészi József, az egykori aradi gimnazista a legszomorúbb történetű magyar városban átélt megrendítő élményét meséli el.
 • A magyarellenesség rétegei
  Az erdélyi magyar ember Trianon óta kénytelen más kódrendszer alapján megélni a mindennapokat.
MTI Hírfelhasználó