Nógrádi: 85 millió ember jöhet Törökországból
A balkáni útvonal lezárása esélyt jelent Európának a migránsválság megoldására - vélekedett Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő az M1 aktuális csatorna műsorában.
2016. március 11. 11:04

Nógrádi György a közelgő német tartományi választásokról szólva kiemelte: az AfD, amely „nem kér a migránsokból”, az elmúlt héten Hessenben 12,5 százalékot kapott, Sachsen-Anhaltban pedig jelenleg 17 százalékon áll. Tehát a merkeli politika rendkívül komoly kételyeket vet fel – jelentette ki.

A kurd-török vízumkérdéssel kapcsolatban Nógrádi György felhívta a figyelmet: Törökország lakóinak jelentős százaléka kurd. Ha az Európai Unió megadja Törökországnak a vízummentességet, akkor 85 millió ember jöhet az unió területére, vagyis rengeteg nem török érkezik majd hamis török papírokkal - fogalmazott Nógrádi György.

Hozzátette: Európa jelentős részén voltak török-kurd összecsapások, illetve kurd merényletek is török intézmények ellen. Vagyis az, hogy Európa kiadjon olyan papírokat, amellyel engedélyezi a törökök beutazását, "minősíthetetlen" lenne Nógrádi György szerint.

A migránsválság egyik fő oka - tette hozzá - az Iszlám Állam, azonban a fejlett világ évek óta nem tudja a szervezetet megsemmisíteni, mert a török, szaúdi, iráni, orosz és európai, amerikai célok „köszönőviszonyban sincsenek”.

„Míg a fejlett világ, összefogva az arabokkal, vagy szélesebb körben a muzulmánokkal, nem tudja megsemmisíteni a szervezetet, addig a migránsok jönni fognak” – hangsúlyozta a biztonságpolitikai szakértő.

A balkáni útvonalak blokkolásában óriási szerepe volt a magyar politikának, mert azzal, hogy Magyarország megépítette a kerítést, egyértelművé tette, hogy a migránsok döntő többsége ezen a részen nem tud átjönni – emelte ki Nógrádi György.

„Görögország továbbra is azt állítja, emberbarát, és nem tudja megállítani a migránsokat. De ha tényleg emberbarát, akkor ne engedje be őket, és ne engedje, hogy ilyen embertelen körülmények között éljenek” – fogalmazott Nógrádi György. Hozzátette azt is, hogy a részint albán embercsempész bandák új útvonalakat fognak keresni.

Ugyan Európa végre kezd talpra állni, de ez a folyamat sokkal nehezebb és hosszabb lesz, mint gondolták. A menekültek zöme bent ragad egyes országokban, például Bulgáriában, Macedóniában, és Szerbiában: nekik valahova menniük kell, vagy pedig politikai menedékjogot kérnek. Ám ezt nem akarják, hiszen nem szegény országban akarnak élni – emelte ki Nógrádi György.

hirado.hu - M1 - Ma reggel
 • A nyugat-európai liberálisok vallása a hungarofóbia
  Annyira nem bigottak, hogy ezért a vallásért Husz Jánosként a máglyára menjenek. Nem akarnak mártírok lenni, noha a mártír legyőzhetetlen ellenfél. Az ő vallásuk másról szól. Vallásuk másik fontos rítusa ugyanis: sorakozás a kasszánál.
 • Horror bohózat a párizsi ügyészségen
  Noha maguk a rendőrök sem mernek behatolni a város jó néhány területére, az ügyészség egy sokkal súlyosabb bűncselekménnyel foglalkozik: a német WDR köztelevízió 37 éves munkatársa szerint Giscard d'Estaing a párizsi irodájában rögzített interjú során háromszor is megérintette a fenekét.
 • Semjén Zsolt: Trianon
  Semjén Zsolt nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes, a KDNP elnöke beszédet mondott Csurgón a Nemzeti Összetartozás Napja alkalmából, Szászfalvi László kereszténydemokrata országgyűlés képviselő meghívására a helyi országzászlónál.
 • Tisztifőorvos: kedvező tendencia látható az idősotthonokban
  Kedvező tendencia látható az idősek otthonaiban, nem nőtt a fertőzéssel érintett intézmények száma - mondta az országos tisztifőorvos a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs szerdai online sajtótájékoztatóján.
 • A jövőt illetően hinni kell az egy isteni örök igazságban
  A száz éve a Nagy-Trianon-palotában halálra ítélt Magyarország és magyar nemzet nemcsak él, hanem olyan teljesítményt tett le a világ asztalára egy évszázad alatt, amely Kövér László szerint jogos büszkeséggel tölthet el bennünket.
MTI Hírfelhasználó