Közel negyvenmilliárd forintot kap a Klik
A kormány összesen 38 milliárd forint pluszforrást juttat a Klebelsberg Intézményfenntartó Központnak (Klik), ez magában foglalja a 17 milliárdos adósság konszolidációját is, ezzel a kabinet biztosítja a Klik működéséhez szükséges forrásokat – közölte Palkovics László oktatási államtitkár tegnap, amikor bejelentette azt is, hogy március 1-jétől Pölöskei Gáborné irányítja az intézményt.
2016. február 27. 09:41

Az oktatási államtitkár kifejtette: a legfontosabb az, hogy a központ teljes szervezeti átalakulása mielőbb megtörténjen. – Ez két prioritást foglal magában, egyfelől a jelenlegi centralizáltság megváltoztatását, másfelől a hatékony és jobb működés érdekében az iskolaigazgatók jogköreinek visszaállítását. Mindezeket július elsejéig le kell zárni – hangsúlyozta Palkovics László.

Pölöskei Gáborné közölte, három fő feladata lesz: a tartozások rendezése, a mindennapi működés biztosítása és július 1-jére az új szervezeti keretek kialakítása. – Számomra ez egy nagy kihívás, komoly feladat, amelyet némi félelemmel, de örömmel vállalok el – fogalmazott. Az új elnök munkáját Jenei Zoltán, a Pécsi Tudományegyetem kancellárja is segíti, aki miniszteri biztosként vesz részt az átalakításokban.

– Az elkövetkező hetekben áttekintjük a Klik gazdálkodását, működési környezetét és a több tízezres számlaállományt. Reményeim szerint a számlák gyors rendezése helyreállítja majd a bizalmat a piacon a Klikkel szemben, és segítheti a belső működési nyugalom helyreállítását is – mondta Jenei Zoltán, aki feladatként jelölte meg az átlátható, szabályos és a működési szint valamennyi elemében következetes gazdálkodás megvalósítását a jövőben.

A hétfőre tervezett iskolai bojkottról és a mindennapos nyomásgyakorlásról Sipos Imre köznevelésért felelős helyettes államtitkár tegnap azt mondta: február 29. ugyanolyan tanítási nap, mint az év más napja. – A magyar köznevelés minden intézménye ugyanúgy működik, az óvodák nyitva lesznek, az iskolákban lesz tanítás, ezért minden gyereket arra kérek, hogy menjen iskolába, szüleiket pedig arra, hogy engedjék el őket – fogalmazott. Hozzátette: egy gyermeket sem érhet hátrányos megkülönböztetés az iskolákban, és nem szeretnék, hogy bármiféle szétválasztás induljon el.

A Nagycsaládosok Országos Egyesülete szerint a gyerekek „sztrájkba” vonása, a február 29-ére meghirdetett „Nem leszek suliban” kezdeményezés nem szakmai érdekeket szolgál, és adott esetben a diákokban félelmet is kelthet. A szervezet közleményében tudatta: a gyermekek ilyen formában történő bevonása a közneveléssel kapcsolatos vitába megosztja mind a diákságot, mind a szülői közösséget.

magyaridok.hu
  • A szélsőbaloldal új fasizmusa
    József Attila a kommunizmust szapulta, Trump most az úgynevezett „liberalizmus” – neveztessék éppen „neoliberlizmusnak” vagy cinikus hazugsággal „neokonzervativizmusnak” – rombolása ellen próbálja megvédeni hazáját. A gyökér azonos.
  • Kártérítést a hungarocídiumért
    Vétkesek közt cinkos, aki néma – idézhetnénk Babitsot, de Brüsszelben ez is kárörvendő röhögést váltanak ki az ottani rasszista hungarofóbokból. Ezért is kell kártérítést követelnünk, tehát követelnünk kell a kártérítést a hungarocídiumért.
MTI Hírfelhasználó