Minden anya békét akar!
2024. május 5. 22:46

Minden anya békét akar! - írták családszervezetek anyák napi közleményükben, amelyet a Szent István Intézet honlapján tettek közzé vasárnap.

Anyák napján a Szent István Intézet felhívásához csatlakozva az aláíró családszervezetek és támogató magánszemélyek az édesanyák hangját szeretnék felerősíteni, növekvő aggodalmuknak kívánunk hangot adni - tudatták. Hozzátették: arra kérnek - pártállástól függetlenül - minden magyar politikai szervezetet és minden felelős közéleti szereplőt, hogy politikájuk és megnyilvánulásaik itthon és a nemzetközi térben is egyértelműen a mihamarabbi békét szolgálják.
   
Felhívták a figyelmet arra: a szomszédságban 27 hónapja dúl véres háború. Sok ezer édesanya - köztük magyar asszonyok is - vesztette el legdrágább kincsét, gyermekét. Sok ezer megözvegyült édesanyának apa nélkül kell felnevelnie gyermekeit. Sok ezer édesanyának rettegésben vagy hazájából elmenekülve, szüleit hátrahagyva kell gyermekeiről gondoskodnia.
   
Hangsúlyozták: eközben - az egyébként is demográfiai krízissel küszködő Európában - meg sem becsülhető azoknak a fiatal nőknek a száma, akik a béke törékenységét látva elhalasztják a gyermekvállalást, s talán sohasem élhetik meg az anyaságot. Ahelyett, hogy az elhúzódó konfliktus lezárása felé haladna a világ, ma annak kiszélesedése fenyeget. Egyre több európai vezető tesz aggasztó kijelentéseket, melyek a közvetlen katonai részvételt sürgetik.
   
"Egy Európára is átterjedő fegyveres konfliktus minden édesanya legrettegettebb rémálma, épp ezért - az anyáknak szentelt ünnepen - gyermekeink jövőjéért aggodalommal a szívünkben követeljük a béke hangjának világos, hallható képviseletét!" - áll a közleményben, amelyet aláírásával támogat az ERGO Európai Regionális Szervezet, a Férfiak Klubja, a Ficsak - Fiatal Családosok Klubja, a Keresztény Asszonyok a Családért, a Magyar Asszonyok Érdekszövetsége, a Magyar Női Unió, a Magyarok Európában Közhasznú Egyesület, a Nőiszem - Mindennapok Női Szemmel Egyesület, a Szent István Intézet és a Védett Társadalom Alapítvány, továbbá Hal Melinda klinikai szakpszichológus, közgazdász, Kardosné Gyurkó Katalin nagycsaládos édesanya, Nagy Anna kommunikációs szakember, Balázs Puskás gyermekvédelmi szakember és Skrabski Fruzsina dokumentumfilmes.

MTI
Címkék:
  • Nobel-díjas írók nevetségessé tétele
    „A papírforma azért van, hogy felborítsuk, és mi ezt megtettük ezen a hétvégén. Úgy gondolom, talán egy kicsit lebecsültek minket az emberek. Nem sikerült túlságosan jól a legutóbbi világversenyünk, és mindenki abból indult ki, de mi jó csapat vagyunk, jó a csapategység, úgyhogy nagyon jól tudunk küzdeni – rögzítette Pásztor Noémi.
  • Bűnözők a törvényhozásban
    Sajnos a brüsszeli garnitúra is alvilági jegyeket mutat. Évekkel ezelőtt egy ciprusi politkusnőnek hatalmas összeg jelent meg a bankszámláján. Lebukott, de azóta is az Európai Bizottságban ül. Egy görög európai parlamenti tagot pedig a belga rendőrség hosszú ideig lakat alatt tartott, mert döbbenetesen nagy korrupciós botrányban lebukott. A felsőbb garnitúra elérte, hogy kiengedjék, visszament az Európai Parlamentbe, és szavazott is.
  • Semjén Zsolt: a békét kértük a Szűzanyától
    A miniszterelnök-helyettes aláhúzta, hogy a csíksomlyói búcsúba Erdélyből, Felvidékről, Kárpátaljáról, Délvidékről, az anyaországból, az Egyesült Államokból, mindenhonnan érkeztek magyarok. "Ez megerősít minket magyarságunkban, összetartozásunkban és kereszténységünkben" - összegzett Semjén Zsolt a közös együttlét erejét hangsúlyozva.
  • Eva Wlaardingerbroek kockázatvállalása – Videó!
    Vlaardingerbroek kimondta azt az igazságot, amellyel a nyugati kormányok tisztában vannak, de nem beszélnek róla, nevezetesen azt, hogy szoros kapcsolat van a migráció és a bűnözés között. Kijelentette, hogy „új valóságunk Európában a gyakori nemi erőszakokból, késelésekből, gyilkosságokból, lövöldözésekből, sőt lefejezésekből áll”.
  • Fico állapota stabil, de továbbra is súlyos
    Kalinák elmondta: Robert Fico eszméleténél van, s ő egy rövid ideig már beszélt is vele, de mint mondta: a kommunikáció lehetőségei a sérülések súlyosságából adódóan korlátozottak.
MTI Hírfelhasználó