A Dunától keletre erőteljessé válik a gomolyfelhő-képződés
2024. május 5. 08:43

A hétvége további részében és még hétfőn is nyárias melegben lehet részünk. Vasárnap elszórtan alakulhat ki zápor, zivatar, majd átmeneti szünet után kedden ismét nedvesebb és hűvösebb léghullámok érkeznek fölénk. Emellett egyre nagyobb számban fordulhat elő csapadék.

Várható időjárás az ország területén vasárnap éjfélig: Ma általában sok napsütésre számíthatunk a fátyol-, illetve gomolyfelhők mellett, de délután főleg a Dunától keletre erőteljessé válik a gomolyfelhő-képződés. Arrafelé elszórt jelleggel várható zápor, zivatar, azonban a Dunántúlon is kialakulhat néhány csapadékgóc. A déli, délnyugati szelet napközben egyre több helyen élénk lökések kísérhetik. Zivatarok környezetében szélerősödés is előfordulhat. A legmagasabb nappali hőmérséklet döntőrészt 24 és 28 fok között várható. Késő estére 13 és 20 fok közé hűl le a levegő.

met.hu
Címkék:
  • Nobel-díjas írók nevetségessé tétele
    „A papírforma azért van, hogy felborítsuk, és mi ezt megtettük ezen a hétvégén. Úgy gondolom, talán egy kicsit lebecsültek minket az emberek. Nem sikerült túlságosan jól a legutóbbi világversenyünk, és mindenki abból indult ki, de mi jó csapat vagyunk, jó a csapategység, úgyhogy nagyon jól tudunk küzdeni – rögzítette Pásztor Noémi.
  • Bűnözők a törvényhozásban
    Sajnos a brüsszeli garnitúra is alvilági jegyeket mutat. Évekkel ezelőtt egy ciprusi politkusnőnek hatalmas összeg jelent meg a bankszámláján. Lebukott, de azóta is az Európai Bizottságban ül. Egy görög európai parlamenti tagot pedig a belga rendőrség hosszú ideig lakat alatt tartott, mert döbbenetesen nagy korrupciós botrányban lebukott. A felsőbb garnitúra elérte, hogy kiengedjék, visszament az Európai Parlamentbe, és szavazott is.
  • Eva Wlaardingerbroek kockázatvállalása – Videó!
    Vlaardingerbroek kimondta azt az igazságot, amellyel a nyugati kormányok tisztában vannak, de nem beszélnek róla, nevezetesen azt, hogy szoros kapcsolat van a migráció és a bűnözés között. Kijelentette, hogy „új valóságunk Európában a gyakori nemi erőszakokból, késelésekből, gyilkosságokból, lövöldözésekből, sőt lefejezésekből áll”.
  • Fico állapota stabil, de továbbra is súlyos
    Kalinák elmondta: Robert Fico eszméleténél van, s ő egy rövid ideig már beszélt is vele, de mint mondta: a kommunikáció lehetőségei a sérülések súlyosságából adódóan korlátozottak.
  • Magyar zarándokvonat Sepsiszentgyörgyön
    Székjelyföldi magyarjaink fogadták a Belső-Magyarországról érkezett zarándokvonatot Sepszszentgyörgyön. A nemzet egységét fejezi ki a pünkösdi együtt ünneplés.
MTI Hírfelhasználó