Labdarúgó NB I - Hazai vereségével a Mezőkövesd lesz az utolsó
2024. május 4. 15:08

A már biztos kieső Mezőkövesd hazai pályán 2-1-re kikapott a Zalaegerszegtől a labdarúgó NB I 31. fordulójának szombati játéknapján; ezzel eldőlt, hogy a borsodiak végeznek az utolsó helyen az élvonalban.

A Mezőkövesd sorozatban kilencedk hazai bajnokiját vesztette el, míg a ZTE vendégként március közepe óta nem talált legyőzőre.

31. forduló:

Mezőkövesd Zsóry FC-Zalaegerszeg 1-2 (1-0)
------------------------------------------
Mezőkövesd, v.: Pillók

    gólszerzők: Szalai J. (44.), illetve Bedi (60.), Drazic (87., öngól)

    sárga lap: Cseri (57.), Kállai (60.), Kojnok (90.), illetve Evangelu (87.)

    Mezőkövesd:
    -----------
Kovácsik - Kállai (Kojnok, 79.) Szivacski, Beriasvili, Vajda - Nagy G., Cseri (Molnár G., 58.), Szolgai - Bőle (Karnyickij, 72.), Szalai J. (Pillár, 80.), Kócs-Washburn (Drazic, 58.)

    ZTE:
    ---
Dombó - Szendrei, Szafronov, Evangelu, Medgyes (Kovács B., 91.) - Sankovic, Bedi - Croizet (Németh D., 61.), Sajbán, Kiss B. (Mim, 62.) - Mance (Gruber, 91.)

 Mindkét csapat rengeteg hibával futballozott az első félidőben, egy-egy ilyen momentum után alakulhattak ki nagyobb lehetőségek, ám míg a ZTE Mance révén elhibázta a maga ziccerét, addig a vendéglátó Mezőkövesd Szalai révén értékesítette a Croizet csúnya labdavesztéséből végigvitt támadását nem sokkal a szünet előtt.
   
A 21 éves csatár sorozatban a harmadik bajnokiján talált be.
   
A fordulást követően a vendégek megnyomták az első negyedórát, Bedi egy hatalmas góllal egyenlített, de ezt követően mintha mindkét gárda megelégedett volna a döntetlennel, volt, hogy szinte "állóháborút" láthatott a közönség.
   
A 79. percben Bedi újabb nagy lövést eresztett meg, ezúttal azonban a kapufa megmentette a hazaiakat. A 87. percben már nem volt szerencséje a Mezőkövesdnek, a csereként pályára lépett csatár, Drazic ugyanis egy rövid sarokra érkező szögletet a saját kapujába csúsztatott, eldöntve ezzel a három pont sorsát.

mti
Címkék:
  • Nobel-díjas írók nevetségessé tétele
    „A papírforma azért van, hogy felborítsuk, és mi ezt megtettük ezen a hétvégén. Úgy gondolom, talán egy kicsit lebecsültek minket az emberek. Nem sikerült túlságosan jól a legutóbbi világversenyünk, és mindenki abból indult ki, de mi jó csapat vagyunk, jó a csapategység, úgyhogy nagyon jól tudunk küzdeni – rögzítette Pásztor Noémi.
  • Bűnözők a törvényhozásban
    Sajnos a brüsszeli garnitúra is alvilági jegyeket mutat. Évekkel ezelőtt egy ciprusi politkusnőnek hatalmas összeg jelent meg a bankszámláján. Lebukott, de azóta is az Európai Bizottságban ül. Egy görög európai parlamenti tagot pedig a belga rendőrség hosszú ideig lakat alatt tartott, mert döbbenetesen nagy korrupciós botrányban lebukott. A felsőbb garnitúra elérte, hogy kiengedjék, visszament az Európai Parlamentbe, és szavazott is.
  • Magyar zarándokvonat Sepsiszentgyörgyön
    Székjelyföldi magyarjaink fogadták a Belső-Magyarországról érkezett zarándokvonatot Sepszszentgyörgyön. A nemzet egységét fejezi ki a pünkösdi együtt ünneplés.
  • Kadétokból tartalékosok
    A Than Károly Ököiskola és Technikummal együtt összesen százötven intézményben folyik kadétképzés, melynek keretében több mint 9500 középiskolás tanulja a honvédelmi alapismeretek tárgyat. A cél az, hogy a most szerződést kötött, augusztusban bevonuló fiatalok példáját minél több kadét kövesse.
  • Rossi körbetekerné a Balatont, ha...
    Rossi arról beszélt, hogy a magyarok többsége imádja a futballt, a válogatottat pedig különösen. Kiemelte, a szurkolók olyan hangulatot teremtenek, mint sehol másutt. Szerinte ez a pozitív értelemben vett nacionalizmusnak köszönhető, mert a drukkerek jobban szeretik az országukat, mint bármi mást.
MTI Hírfelhasználó