Kövér László: Szuverén, együttműködő nemzeti államokra és demokráciákra van szükség az Európai Unióban
2024. április 22. 17:31

Az Európai Unióban szuverén, egymással együttműködni képes erős nemzeti államok és demokráciák szükségességét hangsúlyozta Kövér László, a magyar Országgyűlés elnöke felszólalásában az uniós tagországok parlamenti elnökeinek konferenciáján Palmában hétfőn. „Napjaink kihívásai közepette nem eszmei és politikai kizárólagosságra törekvő brüsszeli birodalmi diktatúrára, hanem szuverén és egymással együttműködni képes erős nemzeti államokra és demokráciákra van szüksége az Európai Uniónak. Mi, magyarok ezt tekintjük az európai stratégiai autonómia politikai alapjának” – fogalmazott.

Az európai nemzeti parlamentek közötti együttműködés legmagasabb fórumának számító, évente egyszer megrendezett eseményen 39 tagállami parlamenti kamarai elnök és 11 alelnök, valamint öt uniós tagjelölt ország és kilenc meghívott ország képviselői vesznek részt. A kétnapos házelnöki konferencia az utolsó hivatalos esemény Spanyolország uniós elnökségi tisztségében, amelyet 2023. második félévében töltött be. A jövő évi konferenciát Magyarország rendezi, amely idén júliustól látja el az Európai Unió Tanácsának soros elnökségét.

MTI
Címkék:
  • Nobel-díjas írók nevetségessé tétele
    „A papírforma azért van, hogy felborítsuk, és mi ezt megtettük ezen a hétvégén. Úgy gondolom, talán egy kicsit lebecsültek minket az emberek. Nem sikerült túlságosan jól a legutóbbi világversenyünk, és mindenki abból indult ki, de mi jó csapat vagyunk, jó a csapategység, úgyhogy nagyon jól tudunk küzdeni – rögzítette Pásztor Noémi.
  • Bűnözők a törvényhozásban
    Sajnos a brüsszeli garnitúra is alvilági jegyeket mutat. Évekkel ezelőtt egy ciprusi politkusnőnek hatalmas összeg jelent meg a bankszámláján. Lebukott, de azóta is az Európai Bizottságban ül. Egy görög európai parlamenti tagot pedig a belga rendőrség hosszú ideig lakat alatt tartott, mert döbbenetesen nagy korrupciós botrányban lebukott. A felsőbb garnitúra elérte, hogy kiengedjék, visszament az Európai Parlamentbe, és szavazott is.
  • Győztünk!
    Következett a hirtelen halál, ebben Bálizs fejjel védett, majd Erdély Csanád lövése csattant a kapuvason, végül pedig ismét Bálizs pillanatai következtek. A záró támadásnál Hári szolgálta ki Varga Balázst, aki közelről nem hibázott.
  • Csempészhálózat felszámolását sürgeti a főtanácsadó
    Az embercsempészet nem magányos tevékenység, vannak felderítők, pihentetők, okmányhamisítók, járműbeszerzők és futárok is, de akik az egésznek a hasznát lefölözik, azok soha nem mennek a határ közelébe. Az ENSZ egyik jelentése szerint Európában az embercsempészek és a migránsok nagy része afgán.
  • 125 éves a Ferencvárosi Torna Club
    "Dr. Springer Ferenc 1899. május 3-án alapította meg az FTC-t. Az első elnök volt, aki a legnehezebb, egyben legszebb feladatot vállalta, az újonnan megalapított egyesületet arra a pályára állítani, amely fennmaradását biztosítja.
MTI Hírfelhasználó