Kiszámíthatóság a családoknak
Hornung Ágnes az intézkedések között említette az otthonteremtési támogatást és a január 1-jével megjelenő csok pluszt. Utóbbi támogatási formában "robbanásszerű" az emelkedés, az első három hónap adatai szerint több mint 3100 család igényelte, az átlagos hitelérték 26 millió forint - ismertette.
2024. május 4. 13:04

Hornung Ágnes, a Kulturális és Innovációs Minisztérium családokért felelős államtitkára, a program fővédnöke beszédet mond az Ezer család énekel - Anyák napja a Ringatóval címmel rendeztett családi napon a Millenáris Fogadóban 2024. május 4-én. A Ringató Alapítvány és a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom szervezte a közös anyák napi rendezvényt. MTI/Lakatos Péter

A kormány minden nap azon dolgozik, hogy a családok élete kiszámítható legyen - mondta a Kulturális és Innovációs Minisztérium családokért felelős államtitkára egy szombati budapesti rendezvényen.

Hornung Ágnes kiemelte: a kormány olyan rendszert épített ki, amely minden életszakaszban segíti a családokat és azokat, akik gyermeket vállalnak.
   
Az államtitkár a Ringató Alapítvány és a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom anyák napi közös rendezvényén azt mondta: a kormány családpolitikájának két fő eleme az eszme és az eszközrendszer.
   
Magyarország családbarát ország - folytatta -, és az emberek úgy érzik, hogy nem jelent hátrányt gyermeket vállalni.
   
A kormány olyan családpolitikai eszközrendszeren dolgozik, hogy "aki gyermeket vállal, anyagilag ne járjon rosszul, legyen tető a feje felett, vagy ha akar, vissza tudjon térni a munka világába" - tette hozzá.
   
Hornung Ágnes az intézkedések között említette az otthonteremtési támogatást és a január 1-jével megjelenő csok pluszt. Utóbbi támogatási formában "robbanásszerű" az emelkedés, az első három hónap adatai szerint több mint 3100 család igényelte, az átlagos hitelérték 26 millió forint - ismertette.
   
Az államtitkár az anyagi biztonságot célzó intézkedések közé sorolta többi között a családi adókedvezvényt, a négy- vagy többgyermekes anyák szja-menteségét, továbbá a bölcsődefejlesztést, amelynek révén 2010-hez képest megháromszorozódott azon települések száma, ahol elérhető a szolgáltatás.

"Fontos, hogy a kormány a családokat helyezte a középpontba; ehhez béke, biztonság és kiszámíthatóság kell. Ezt nyújtja a kormány a családoknak" - hangoztatta Hornung Ágnes.

Kuthi Áron, a Három Királyfi, Három Királylány Alapítvány nevében elmondta: a "Gyereket a magasba!" programhoz idén mintegy negyven település csatlakozott, és csaknem tízezer gyereket emelnek a magasba az alapítvány immár hetedik alkalommal megrendezett akcióján.

A rendezvénnyel arra szeretnék felhívni a figyelmet, hogy családban élni jó, érdemes gyermeket vállalni, hiszen a gyerek az öröm forrása - közölte.  

MTI
  • Nobel-díjas írók nevetségessé tétele
    „A papírforma azért van, hogy felborítsuk, és mi ezt megtettük ezen a hétvégén. Úgy gondolom, talán egy kicsit lebecsültek minket az emberek. Nem sikerült túlságosan jól a legutóbbi világversenyünk, és mindenki abból indult ki, de mi jó csapat vagyunk, jó a csapategység, úgyhogy nagyon jól tudunk küzdeni – rögzítette Pásztor Noémi.
  • Bűnözők a törvényhozásban
    Sajnos a brüsszeli garnitúra is alvilági jegyeket mutat. Évekkel ezelőtt egy ciprusi politkusnőnek hatalmas összeg jelent meg a bankszámláján. Lebukott, de azóta is az Európai Bizottságban ül. Egy görög európai parlamenti tagot pedig a belga rendőrség hosszú ideig lakat alatt tartott, mert döbbenetesen nagy korrupciós botrányban lebukott. A felsőbb garnitúra elérte, hogy kiengedjék, visszament az Európai Parlamentbe, és szavazott is.
  • Magyar zarándokvonat Sepsiszentgyörgyön
    Székjelyföldi magyarjaink fogadták a Belső-Magyarországról érkezett zarándokvonatot Sepszszentgyörgyön. A nemzet egységét fejezi ki a pünkösdi együtt ünneplés.
  • Kadétokból tartalékosok
    A Than Károly Ököiskola és Technikummal együtt összesen százötven intézményben folyik kadétképzés, melynek keretében több mint 9500 középiskolás tanulja a honvédelmi alapismeretek tárgyat. A cél az, hogy a most szerződést kötött, augusztusban bevonuló fiatalok példáját minél több kadét kövesse.
  • Rossi körbetekerné a Balatont, ha...
    Rossi arról beszélt, hogy a magyarok többsége imádja a futballt, a válogatottat pedig különösen. Kiemelte, a szurkolók olyan hangulatot teremtenek, mint sehol másutt. Szerinte ez a pozitív értelemben vett nacionalizmusnak köszönhető, mert a drukkerek jobban szeretik az országukat, mint bármi mást.
MTI Hírfelhasználó