Migránsok nem léphetik át a magyar határt
Orbán Viktor közölte, a migráció kérdése civilizációs kérdés. Európa keresztény gyökerekkel rendelkező kontinens, azonban azok többsége, akik jelenleg Európába akarnak jönni, más kultúrából érkeznek, főként muzulmán háttérrel rendelkeznek.
2024. április 17. 15:27

A kormányfő a tanácskozáson – hungarytoday.hu

A magyar szabályok szerint a határ illegális átlépése jogtalan cselekedet, az illegális határátlépés nem emberi jog, hanem bűnelkövetésnek számít; Magyarországon a határ az határ, aki nem jogosult a belépésre, az nem lépi át a határokat - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök Brüsszelben szerdán.

Orbán Viktor, a Nemzeti Konzervativizmus Konferencián (NatCon), Yoram Hazony filozófussal, a jeruzsálemi Herzl Intézet vezetőjével folytatott pódiumbeszélgetésén hangsúlyozta: a határokon kívül kell várniuk mindazoknak, akiknek menekültügyi kérelmük elbírálása folyamatban van. Ez a legfontosabb kérdés, ez a vörös vonal. Ha ezt nem sikerül elérni Európa-szerte, a migráció kérdése nem oldható meg - szögezte le.
   
Magyarország nem akar kevert társadalmat, meg akarja védeni a határait, meg akarja őrizni a kultúráját és a hagyományait - jelentette ki.
   
Az egyes tagországoknak kell önálló módon dönteniük arról, hogyan kívánják megoldani a migráció kérdését. Nincs szükség közös uniós migrációs politikára, a migráció kérdésének nemzeti hatáskörbe kell tartoznia - szögezte le a kormányfő.
   
Közölte, a migráció kérdése civilizációs kérdés. Európa keresztény gyökerekkel rendelkező kontinens, azonban azok többsége, akik jelenleg Európába akarnak jönni, más kultúrából érkeznek, főként muzulmán háttérrel rendelkeznek. A migrációnak továbbá történelmi horizontja van, fel kell tehát tenni a kérdést, hogyan fog kinézni Magyarország a jövőben, keresztény, muzulmán, vagy más kulturális hátterű lesz-e - hangoztatta.
   
Kijelentette: mindenkinek magának kell eldöntenie, milyen környezetben, milyen kultúrájú országot akar létrehozni. Akaratát azonban senki se erőltesse másokra. Magyarország úgy gondolja, hogy a liberálisok által vázolt kevert társadalom nem vezet jóra - mondta.
   
A kormányfő hozzátette: nem lehet központilag megmondani azt sem, hogy melyik ország hogyan oldja meg a társadalom elöregedésének problémáját. Magyarország szerint az elöregedésre nem válasz a migráció erőltetése. Magyarország egyebek mellett a családok erős támogatási rendszerén keresztül kíván javítani a helyzeten - közölte.
   
Kiemelte: a konzervatív kormányokat, köztük Magyarországot, amelyek a brüsszeli vezetés szerint "nem viselkednek helyesen", megzsarolják, az Európai Bizottság, az uniós szerződések őre helyett, politikai szereplővé vált. Szavai szerint az uniós vezetés által erőltetett migráció valódi oka az, hogy a liberálisok új szavazókat akarnak gyűjteni. "Ez nem a gazdaságról, nem a demokráciáról szól. Az igazi ok az erő megszerzése a szavazatok által. Ez a realitás" - hívta fel a figyelmet.
   
Orbán Viktor kijelentette: Európa progresszív liberális óceánjában jelenleg Magyarország a különbözőség szigete, a megfelelő hely, ahol a konzervatívok szabadon beszélhetnek és politikai terveket szőhetnek a jövőre vonatkozóan.
   
"A szabadság harcosainak ismételten aktívnak kell lenniük és cselekedniük szükséges Európában" - fogalmazott a kormányfő, majd hozzátette: konzervatív civil társadalmakat kell létrehozni olyan konzervatív emberekkel, akik készek harcolni a szabadságért. Magyarország megfelelő hely ehhez - jelentette ki.
   
A geopolitikai helyzettel kapcsolatban Orbán Viktor azt mondta: Magyarország nem szeretne még egyszer közös határt Oroszországgal, ahogyan ez a szovjet időkben volt. Magyarország elismeri Ukrajna jogait és önállóságát, Ukrajna orosz megtámadása teljes mértékben ellent mond minden nemzetközi egyezménynek és minden közösen tiszteletben tartott értéknek - hangoztatta. Látni kell azonban, hogy Ukrajna jelenleg a Nyugat protektorátusa, ami azt jelenti, hogy a fegyverek és a pénzügyi támogatás folyamatos fenntartása nélkül az ország nem létezne - mondta. "Ukrajna már nem önálló ország" - fogalmazott.
   
Közölte, hogy a magyar kormány nem akarja feladni a Magyarország és Oroszország közötti jó gazdasági együttműködést, ugyanis az orosz-ukrán háború nem a magyarok háborúja. Az ukrajnaiak meg akarják védeni a hazájukat, ez az ő döntésük - mondta.
   
Emlékeztetett ugyanakkor, hogy a háború oka az ország NATO-tagságának kérdése, majd hozzátette: az oroszok sosem fogják megengedni, hogy Ukrajna a jelenlegi formájában a katonai szövetség tagja legyen. Mindent meg fognak tenni, hogy a NATO és Oroszország között pufferzóna maradjon - közölte.
   
A tűzszünet és a béketárgyalás jobb lenne, mint a háború folytatása, be kell látni ugyanis, hogy Ukrajna nem tud győzni a harcmezőkön. Ez a realitás - szögezte le.
   
A kormányfő közölte, Magyarország elítél minden támadást Izrael ellen, és elismeri jogát az önvédelemre. El kell kerülni, hogy a közel-keleti konfliktus kiszélesedjen és a régió ismét háborús övezetté váljon, ami destabilizálhatja Európát, és veszélyeztetheti a békét és biztonságot - tette hozzá Orbán Viktor.

MTI
  • Nobel-díjas írók nevetségessé tétele
    „A papírforma azért van, hogy felborítsuk, és mi ezt megtettük ezen a hétvégén. Úgy gondolom, talán egy kicsit lebecsültek minket az emberek. Nem sikerült túlságosan jól a legutóbbi világversenyünk, és mindenki abból indult ki, de mi jó csapat vagyunk, jó a csapategység, úgyhogy nagyon jól tudunk küzdeni – rögzítette Pásztor Noémi.
  • Bűnözők a törvényhozásban
    Sajnos a brüsszeli garnitúra is alvilági jegyeket mutat. Évekkel ezelőtt egy ciprusi politkusnőnek hatalmas összeg jelent meg a bankszámláján. Lebukott, de azóta is az Európai Bizottságban ül. Egy görög európai parlamenti tagot pedig a belga rendőrség hosszú ideig lakat alatt tartott, mert döbbenetesen nagy korrupciós botrányban lebukott. A felsőbb garnitúra elérte, hogy kiengedjék, visszament az Európai Parlamentbe, és szavazott is.
  • Lezsák Sándor Mongóliában
    Lezsák Sándor találkozott Gombodzsavín Zandanshatarral, a mongol parlament, az Állami Nagy Hurál elnökével, vele a Magyarországon június 9-én tartandó önkormányzati és európai parlamenti, valamint a Mongóliában június 28-án zajló parlamenti választásokról cseréltek véleményt.
  • Az EU a kihívásokra elhibázott válaszokat adott
    "Európaiságunk mára magyar identitásunk szerves és elválaszthatatlan része: csak magyarként lehetünk európaiak, és magyarként csak az európai nemzetek közösségében találhatunk otthonra" – öntötte formába gondolatait Bóka János.
  • I can vagy I Kant
    Spengler, akinek híres műve, A Nyugat alkonya 1917-ben jelent meg, már a bevezetőben leszögezi, hogy „annyi világ van, ahány lény a világon”. Vagyis minden lény biztos lehet benne, hogy sem előtte nem volt és utána nem lesz senki, aki ugyanúgy és ugyanannak látná a világot, mint ő.
MTI Hírfelhasználó