A Városházát kell kitakarítani
Budapest ma gazdátlan város -, nincs, aki igazán kézbe venné az ügyeit, megjegyezve, Karácsony Gergely fontos céljának tartja, hogy "a Gyurcsány-féle tanácsadókat" kifizesse és "ha ennek az az ára, hogy a főváros gazdátlan és szemétben úszik", akkor úgy látszik, ez számára nem nagy ár.
2024. április 5. 19:15

Szentkirályi Alexandra, a Fidesz-KDNP főpolgármester-jelöltje és Benedek Zsolt, a Fidesz-KDNP VII. kerületi polgármesterjelöltje a "Tarthatatlan a köztisztasági helyzet a fővárosban!" címmel tartott sajtótájékoztatójukon a fővárosi Carl Lutz parkban 2024. április 5-én. MTI/Hegedüs Róbert

Miközben Karácsony Gergely 3000 kukát szereltetett le és 2 milliárd forinttal "megvágta" a főváros köztisztaságáért felelős cégét, megnőttek a tanácsadóira költött források, ezért a főváros kitakarításának a Városháza kitakarításával kell kezdődnie - jelentette ki a Fidesz-KDNP főpolgármester-jelöltje pénteki budapesti sajtótájékoztatóján.

Szentkirályi Alexandra úgy fogalmazott, "ki kell tenni" azokat a tanácsadókat, akik Gyurcsány Ferenc emberei, "ne folyjon el több pénz abból, amit Budapest rendezettségének helyreállítására kellene költeni".
   
A Fidesz-KDNP főpolgármester-jelöltje szerint a Karácsony Gergely főpolgármester által leszereltetett kukák - az összes fővárosi kuka körülbelül harmada - és az FKF-től megvont 2 milliárd forint miatt "Budapest úszik a szemétben".
 
Azt mondta, a főváros köztisztaságáért felelős vezető arra szólított fel egy nyilatkozatában, hogy "a lakosság lehetőség szerint vigye haza a közterületen keletkeztetett szemetet". Hogyan teremthet ilyen helyzetet Budapest főpolgármestere 2024-ben? - tette fel a kérdést a politikus.
   
Budapest ma gazdátlan város - folytatta -, nincs, aki igazán kézbe venné az ügyeit, megjegyezve, Karácsony Gergely fontos céljának tartja, hogy "a Gyurcsány-féle tanácsadókat" kifizesse és "ha ennek az az ára, hogy a főváros gazdátlan és szemétben úszik", akkor úgy látszik, ez számára nem nagy ár.
   
Egy európai fővárosokra kiterjedő kutatást idézve azt mondta, a környező nagyvárosok lakosai közül a budapestiek a legelégedetlenebbek városuk tisztaságával. Bécsben a válaszadók 82 százaléka, Varsóban 63 százalékuk, Prágában 56 százalékuk volt elégedett a köztisztasággal 2023-ban, Budapesten ez az arány csak 41 százalék.

"A budapestiek nem elhanyagolt zöldfelületekre, nem szemetes terekre, nem koszos utcákra vágynak, hanem otthonos, biztonságos, élhető Budapestet szeretnének, ahol tiszta, rendezett körülmények között tudják élni a mindennapjaikat" - hangoztatta Szentkirályi Alexandra. Hozzátette, ő ezért szeretne dolgozni, ehhez pedig "változásra van szükség Budapesten".    

MTI
  • Nobel-díjas írók nevetségessé tétele
    „A papírforma azért van, hogy felborítsuk, és mi ezt megtettük ezen a hétvégén. Úgy gondolom, talán egy kicsit lebecsültek minket az emberek. Nem sikerült túlságosan jól a legutóbbi világversenyünk, és mindenki abból indult ki, de mi jó csapat vagyunk, jó a csapategység, úgyhogy nagyon jól tudunk küzdeni – rögzítette Pásztor Noémi.
  • Bűnözők a törvényhozásban
    Sajnos a brüsszeli garnitúra is alvilági jegyeket mutat. Évekkel ezelőtt egy ciprusi politkusnőnek hatalmas összeg jelent meg a bankszámláján. Lebukott, de azóta is az Európai Bizottságban ül. Egy görög európai parlamenti tagot pedig a belga rendőrség hosszú ideig lakat alatt tartott, mert döbbenetesen nagy korrupciós botrányban lebukott. A felsőbb garnitúra elérte, hogy kiengedjék, visszament az Európai Parlamentbe, és szavazott is.
  • A kiszámítható együttműködés
    "Törekedni kell arra, hogy az értelmetlen pusztítás mielőbb álljon le, hogy ne haljon meg még több ember. Így is elég volt a sok-sok áldozatból, amit az ukrán és az orosz nép hozott ennek a háborúnak az oltárán" - mondta Simicskó István.
  • Fico még nincs túl az életveszélyen
    "Egyelőre sajnos nem lehet kijelenteni, hogy győzelemre állnánk, vagy hogy a kilátások pozitívak lennének, mert a négy lövedék együtt olyan súlyos sérülést okozott, hogy a kormányfő szervezete csak nagyon nehezen tud megbirkózni velük" - fogalmazott Robert Kalinák.
  • Százéves a magyar jegybank: emlékérmék a jubileumra
    „A mai napon kibocsátásra kerülő érmék a jegybank hivatását, felelősségteljes szerepét közvetítik, üzenetként hordozzák a teljes magyarság felé az érmén megjelenő feliratot: a Magyar Nemzeti Bank 100 éve a független, stabil pénzügyi rendszer őre” – emelte ki Kandrács Csaba, a jegybank alelnöke.
MTI Hírfelhasználó