Hullámverés a balatoni fejlesztés körül
A kormány a Kisfaudy-program keretében 365 milliárd forintot biztosítottak 17 ezer fejlesztéshez, több ezer munkahelyet létesítve a Balatonnál. Ezzel szemben a baloldali kormány kaszinóvárost akart építeni a Velencei-tó partján, "sunyi módon", a tőkésekkel megegyezve - leplezte le a szélsőbalt Latorcai Csaba.
2024. március 19. 20:57

Latorcai Csaba, a Közigazgatási és Területfejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára napirend előtti felszólalásra válaszol az Országgyűlés plenáris ülésén 2024. március 19-én. MTI/Illyés Tibor

Latorcai Csaba, a Közigazgatási és Területfejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára Molnár Zsolt szocialista képviselő kérdésére reagálva a parlamentben felhívta a figyelmet arra, hogy a baloldal eddig a hazai beruházások ellen hergelt, most pedig a Balatonért aggódik.

MSZP: az idegenforgalom és a helyi lakosság érdekeit egyaránt szem előtt tartó intézkedések szükségesek a Balatonnál

Molnár Zsolt (MSZP) a balatoni fejlesztésekről beszélt, utalva Navracsics Tibor közigazgatási és területfejlesztési miniszter egy siófoki konferencián elhangzott kijelentésére, mely szerint el kell dönteni, hogy magyar Florida legyen-e a Balaton vagy megőrizzék azt lakóhelyként.

Molnár Zsolt szerint az a helyes, ha a helyi lakosság életkörülményei is javulnak, és a turisták számára is vonzóvá teszik a Balatont.

Javasolta, hogy indítsanak bérlakásprogramot és egy az Erzsébet-táboroknál szélesebb réteget elérő táboroztatási programot. Hangsúlyozta a szemléletváltás fontosságát, amely a magyar családok balatoni nyaralását tenné könnyebbé, és megjegyezte, jó ötlet lett volna a strandbelépők hatósági árassá tétele.

Arra kérte a kormányt, tegyen határozott intézkedéseket, hogy ne egymást kioltó folyamat legyen a helyi lakosság életkörülményeinek javítása és az idegenforgalom.

Latorcai Csaba, a Közigazgatási és Területfejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára válaszában az MSZP szemére vetette, hogy míg eddig a "beruházások ellen hergeltek", most a Balatonért aggódnak. "Ha a kormány fejleszt, az a baj, ha nem fejleszt, az" - fogalmazott.

Jelezte, a kormány a Kisfaudy-program keretében 365 milliárd forintot biztosítottak 17 ezer fejlesztéshez, több ezer munkahelyet létesítve a Balatonnál.
Ezzel szemben a baloldali kormány kaszinóvárost akart építeni a Velencei-tó partján, "sunyi módon", a tőkésekkel megegyezve - tette hozzá.  

MTI
  • Nobel-díjas írók nevetségessé tétele
    „A papírforma azért van, hogy felborítsuk, és mi ezt megtettük ezen a hétvégén. Úgy gondolom, talán egy kicsit lebecsültek minket az emberek. Nem sikerült túlságosan jól a legutóbbi világversenyünk, és mindenki abból indult ki, de mi jó csapat vagyunk, jó a csapategység, úgyhogy nagyon jól tudunk küzdeni – rögzítette Pásztor Noémi.
  • Bűnözők a törvényhozásban
    Sajnos a brüsszeli garnitúra is alvilági jegyeket mutat. Évekkel ezelőtt egy ciprusi politkusnőnek hatalmas összeg jelent meg a bankszámláján. Lebukott, de azóta is az Európai Bizottságban ül. Egy görög európai parlamenti tagot pedig a belga rendőrség hosszú ideig lakat alatt tartott, mert döbbenetesen nagy korrupciós botrányban lebukott. A felsőbb garnitúra elérte, hogy kiengedjék, visszament az Európai Parlamentbe, és szavazott is.
  • Magyar Kupa - Paks-FTC - 58. perc null-null
    Mozgalmas játék, több Fradi-helyzet, élénk paksi mezőnyjáték, kivédett 11-es, kiállítás, sárga lapok – kupadöntő. A döntés a második félidőre, esetleg a hosszabításra, netán a 11-esekre maradt.
  • Kritikus állapotban a szlovák kormányfő – Videók!
    A helyszínen három-négy lövés dördült, majd a Denník N hírportál helyszíni tudósítója azt látta, hogy a kormányfő testőrei felemelik Ficót a földről, autóba helyezik, majd elviszik. A Plus7Dní híroldal információi szerint Ficót a mellkasán és gyomrán érték a lövések.
  • Szlovák baloldali költő a merénylő
    Három versgyűjteményt írt - Sen rebela, Diptych, Osy. 2010-ben jelent meg Az áldozat üzenete című regénye, 2015-ben pedig könyve jelent meg a romákról - Efata. 2015-től a Szlovák Írók Szövetségének tagja.
MTI Hírfelhasználó