Az Európai Néppárt alelnökei feltekerték a Magyarország elleni narratívát
Az Európai Néppárt (EPP) két alelnöke is Magyarországnak szentelte a figyelmét, nem is akármilyen módon.
2023. december 18. 16:46

Az első impulzus Jukneviciene Rasa litván EP-képviselőtől, az EPP egyik alelnökétől érkezett. Rasa demokratikus értékeket nélkülöző véleménye szerint: Kezdjünk el gondolkodni Magyarország szavazati jog felfüggesztésének eljárásán. Ügyvédeinknek meg kell találniuk a jogi utakat, hogy megállítsák a kívülről és belülről jövő rombolást. A felszólalást Rasa az Európai Bizottságnak címezte, és képzelt párbeszédet is folytatott a szavazóival, amikor azt igyekezett bebizonyítani, hogy mennyire aggódnak Európa polgárai Magyarország miatt. Kinek dolgozik Orbán? Putyinnak? Miért nem tesz semmit az EU, hogy megállítsa őt? Nem látják, hogy belülről pusztítják el az EU-t? – idézte állítólagos tapasztalatait. Eredeti felszólalásában azért említhette a jogászokat, mert szerinte az unió eszköztárát kell megerősíteni Orbán Viktor megállítására. A román Muresan Siegfried, szintén EPP-alelnök is az Európai Bizottságot kérte, hogy ne tűrje a zsarolást Magyarországtól.

Muresan azt kifogásolta, hogy Magyarország nem támogatja, hogy az Ukrajnának szánt támogatásokat a költségvetésbe építve, ötvenmilliárd eurós értékben szervezze meg az EU. A román EP-képviselőnek tényleg nagyon becsípődhetett most hazánk, hiszen egy a spanyol körülményekre reflektáló hozzászólásban is Magyarországot említette mint példát a jogállamiság elleni támadásra.

Magyar Nemzet
  • Nobel-díjas írók nevetségessé tétele
    „A papírforma azért van, hogy felborítsuk, és mi ezt megtettük ezen a hétvégén. Úgy gondolom, talán egy kicsit lebecsültek minket az emberek. Nem sikerült túlságosan jól a legutóbbi világversenyünk, és mindenki abból indult ki, de mi jó csapat vagyunk, jó a csapategység, úgyhogy nagyon jól tudunk küzdeni – rögzítette Pásztor Noémi.
  • Bűnözők a törvényhozásban
    Sajnos a brüsszeli garnitúra is alvilági jegyeket mutat. Évekkel ezelőtt egy ciprusi politkusnőnek hatalmas összeg jelent meg a bankszámláján. Lebukott, de azóta is az Európai Bizottságban ül. Egy görög európai parlamenti tagot pedig a belga rendőrség hosszú ideig lakat alatt tartott, mert döbbenetesen nagy korrupciós botrányban lebukott. A felsőbb garnitúra elérte, hogy kiengedjék, visszament az Európai Parlamentbe, és szavazott is.
  • A KDNP 10 pontja
    EURÓPA BÉKÉS JÖVŐJÉÉRT címmel tömör programot tett közzé a Kereszténydemokrata Néppárt. A kormánypárt rámutat a nagy kockázatra: A szélsőbaloldali erők egyre nagyobb teret hódítanak a nemzetállami szabadsággal szemben.
  • A választás eldönti a háború és béke kérdését
    A mi dolgunk az az, hogy az erőszak mennyiségét a mindennapi életben és a háborús kockázatot a politikai életben korlátozni próbáljuk - jelentette ki a kormányfő.
  • Elindult a Székely Gyors és a Csíksomlyó Expressz
    A zarándokok szombaton részt vesznek a búcsúi misén a Mária-kegyhelyen. A szerelvények vasárnap továbbindulnak a történelmi Magyarország ezeréves határára, Gyimesbükkre, ahol a vonatos és helybeli zarándokok misén és egész napos ünnepségen vesznek részt, majd átadják a székely, csángó, erdélyi magyar gyermekek javára a vonaton gyűjtött adományokat.
MTI Hírfelhasználó